HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΜΑΝΕΣΙ: Η εορτή της Πεντηκοστής (φωτο)

γράφει η Κατερίνα Νικολακοπούλου  Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος στο χωριό μας η ...

γράφει η Κατερίνα Νικολακοπούλου 
Με θρησκευτική ευλάβεια, κατάνυξη και παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε και φέτος στο χωριό μας η μεγάλη και δεσποτική εορτή της Πεντηκοστής.
Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016, ανήμερα της εορτής του Αγίου Πνεύματος, τελέσθηκε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου μεγαλοπρεπής Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος, υπό τις ψαλμωδίες του π. Γεωργίου Τζελέπη, του σεβάσμιου μοναχού Γερμανού και των συγχωριανών μας ιεροψαλτών.
Λόγω της  ηλιόλουστης ημέρας  πολύς κόσμος παρευρέθηκε στη Μονή να προσκυνήσει τη σεπτή εικόνα της Αγίας Tριάδας αλλά και την ανθοστόλιστη εικόνα του Αγίου Γεωργίου με τα τρυφερά βλαστάρια.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκαν καφές και κουλουράκια από τη Μονή, καθώς και γλυκά και αναψυκτικά, προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου.
Για το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδας μίλησε σχετικά ο μοναχός Γερμανός τονίζοντας ότι με την Πεντηκοστή δε γεννήθηκε απλά η Εκκλησία ως θεσμός αλλά πρόκειται για τη συνεχή παρουσία του Αγίου Πνεύματος στη ζωή των χριστιανών. 
Στο Άγιο Πνεύμα έχουν δοθεί πολλά ονόματα. Πνεύμα Άγιο, Αληθείας, Πραότητας και Σοφίας, Πνεύμα Ζωοποιό, Δυνάμεως και Αγάπης. Επίσης, από το έργο που επιτελεί στη ζωή των ανθρώπων ονομάζεται και Παράκλητος. Παράκλητος σημαίνει παρηγορητής. Δηλαδή παρηγορεί τον άνθρωπο σε κάθε δυσκολία, φωτίζει το νου και την καρδιά του, ώστε με τη δύναμη της ελπίδας να συνεχίσει ακούραστα το ταξίδι της ζωής.
Ευχόμαστε ολόψυχα η χάρη του Αγίου Πνεύματος να επαναπαύεται για πάντα στις καρδιές  όλων μας. Και του χρόνου με Υγεία! 


H Κατερίνα Νικολακοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μάνεσι Καλαβρύτων. Μετά το πέρας της Μέσης Εκπαίδευσης στο Γυμνάσιο και Λύκειο Καλαβρύτων σπούδασε Φιλολογία με ειδίκευση κλασικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Έχει εργαστεί στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος και στο Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών συμμετέχοντας σε διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης, ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Μανεσίου ασχολείται με την αρθρογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.