HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δράσεις του Φορέα Διαχείρισης Χελμού - Βουραϊκού για την παγκ. ημέρα Περιβάλλοντος

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχε σε διαφορετικές εκδηλώσεις. Τη Δ...

Ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού στο πλαίσιο εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος συμμετείχε σε διαφορετικές εκδηλώσεις. Τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκαν δράσεις με μαθητές της Ε΄Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων με θέμα τον οδοντωτό σιδηρόδρομο Διακοφτού-Καλαβρύτων και το Εθνικό Πάρκο και Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού.
Ενημερωτικές εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Κλειτορίας Ακράτας, στελέχη του Φ.Δ. Χελμού-Βουραϊκού και τον Πρόεδρο του Συλλόγου των Φίλων του Οδοντωτού, ενώ οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού με τον οδοντωτό και πεζοπορικώς. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Κέντρο Παριβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κλειτορίας-Ακράτας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «ΕΝ ΣΥΡΜΩ» για τα 120 χρόνια από την έναρξη της λειτουργιάς του Οδοντωτού σιδηρόδρομου Διακοπτού-Καλαβρύτων που διοργανώνουν οι Δήμοι Καλαβρύτων, Αιγιάλειας, η ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και έχει ενταχθεί στις δράσεις της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Γεωπάρκων για το 2016.

Επίσης, την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, 17.00-21.00 το απόγευμα, ο Φορέας Διαχείρισης Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού – Βουραϊκού, διοργάνωσαν έκθεση με φωτογραφικό και ενημερωτικό υλικό για τα αντίστοιχα Εθνικά Πάρκα, στον πεζόδρομο Ρήγα Φεραίου και Γεροκωστοπούλου, στην Πάτρα. Το προσωπικό των ΦΔ ενημέρωσε το κοινό για τις προστατευόμενες περιοχές, μοίρασε ενημερωτικό υλικό σχετικά με την οικολογική και αισθητική αξία των δύο Εθνικών Πάρκων, τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των οικοσυστημάτων τους, τα σπάνια είδη φυτών και ζώων, καθώς και το ιδιαίτερο καθεστώς προστασίας που διέπει τις περιοχές αυτές.

Η 5η Ιουνίου ορίστηκε το 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Είναι το κύριο μέσο των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση σε παγκόσμιο επίπεδο της ενημέρωσης και της δράσης για το περιβάλλον. Γιορτάζεται λοιπόν κάθε χρόνο, για να θυμίζει τη σημασία του περιβάλλοντος για την ανθρωπότητα και για τον πλανήτη συνολικά αλλά και για να μας υπενθυμίζει την ευθύνη που έχουμε απέναντι στις μελλοντικές γενιές για τη διατήρηση του περιβάλλοντος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.