HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα σενάρια για τη χαλάρωση των capital controls

Εν αναμονή της νέας χαλάρωσης των capital controls βρίσκονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις έπειτα και από τις χθεσινές εξαγγελίες του υπο...

Εν αναμονή της νέας χαλάρωσης των capital controls βρίσκονται νοικοκυριά και επιχειρήσεις έπειτα και από τις χθεσινές εξαγγελίες του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου για αλλαγές στο σημερινό καθεστώς από το προσεχές φθινόπωρο.
Τότε, η ΕΚΤ και η Τράπεζα της Ελλάδος θα κρίνουν εάν και πότε ακριβώς θα γίνουν αλλαγές, αξιολογώντας το πόσο ασφαλή είναι τόσο το πιστωτικό σύστημα όσο και η ελληνική οικονομία εν γένει.
Την ίδια ώρα τέσσερα είναι τα βασικά σενάρια για τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν σε περίπτωση που δοθεί πράσινο φως για την χαλάρωση του ορίου αναλήψεων.
Τα τέσσερα σενάρια
Οι τέσσερις προτάσεις που έχουν τεθεί επί τάπητος και θα εξεταστούν είναι οι εξής:
• Να παραμείνει to όριο αναλήψεων στο ύψος των 420 ευρώ ανά εβδομάδα, παρόλα αυτά οι καταθέτες δεν θα χάνουν το δικαίωμα ανάληψης στην μία εβδομάδα. Αντίθετα, θα τους παρέχεται η δυνατότητα για δύο εβδομάδες να κάνουν ανάληψη έως και 840 ευρώ.
• Σχετικά με το δεύτερο σενάριο που έχει τεθεί προς συζήτηση, αυτό αφορά στη σωρευτική ανάληψη για έναν μήνα δηλαδή το όριο να ανέρχεται στα 1.680 ευρώ (για τέσσερις εβδομάδες).
• Μία τρίτη πρόταση είναι να αυξηθεί το εβδομαδιαίο όριο αναλήψεων στα 500 ευρώ ανά εβδομάδα με ταυτόχρονη αύξηση και του χρονικού περιθωρίου σωρευτικής ανάληψης στις δύο εβδομάδες, δηλαδή 1.000 ευρώ ανά πάσα στιγμή μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων.
• Η τελευταία πρόταση η οποία προκρίνεται και η ως ευκολότερα υλοποιήσιμη είναι η απελευθέρωση του λεγόμενου «νέου» χρήματος, που αφορά περισσότερο στις επιχειρήσεις. Το νέο «ζεστό» χρήμα που εισρέει στο τραπεζικό σύστημα να μην υπόκεινται σε περιορισμούς στην κίνησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.