HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Νέα χαλάρωση στα capital controls με αύξηση ορίου

Σειρά προτάσεων για χαλάρωση των capital controls, μετά και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, αναμένεται να καταθέσει την επ...

Σειρά προτάσεων για χαλάρωση των capital controls, μετά και τη συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές, αναμένεται να καταθέσει την επόμενη εβδομάδα η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών.
Πρόκειται για ένα σχέδιο των συστημικών τραπεζών για σταδιακή χαλάρωση των capital controls το οποίο συζητήθηκε ήδη με την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και με τους κυρίους Τσακαλώτο και Σταθάκη. Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας, αναμένεται να προταθεί -χωρίς να είναι σίγουρο και ότι θα γίνει αποδεκτό- η αύξηση του εβδομαδιαίου ορίου ανάληψης μετρητών από τα 420 ευρώ σήμερα στα 500 ή και 550 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι κάποιος μέσα στο μήνα θα μπορεί να παίρνει πάνω από 2.000 ευρώ από τον λογαριασμό του.
Tαυτόχρονα θα υπάρχει η δυνατότητα σωρευτικής ανάληψης η οποία θα μπορεί να γίνει ανά δεκαπενθήμερο ή ακόμη και ανά μήνα. Ο πολίτης θα μπορεί να κάνει ανάληψη δύο εβδομάδων, χωρίς να χάνει το εβδομαδιαίο όριο ή θα μπορεί μια φορά τον μήνα να εισπράξει το εβδομαδιαίο όριο τεσσάρων εβδομάδων. Δηλαδή αν μείνει το όριο στα 420 ευρώ την εβδομάδα το σχέδιο προβλέπει να μπορούν οι καταθέτες να κάνουν είτε ανάληψη 840 ευρώ ανά δεκαπενθήμερο, είτε 1.680 ευρώ ανά μήνα.
Ταυτόχρονα συζητείται να ενταχθεί και ο μισθός ή η σύνταξη στο λεγόμενο νέο χρήμα το οποίο δεν έχει περιορισμούς από τα capital controls.
Οι τράπεζες αναμένεται να προτείνουν μεγαλύτερη χαλάρωση των capital controls και για τα εμβάσματα προς το εξωτερικό που σήμερα έχουν περιορισμό στα 1.000 ευρώ, αλλά και δυνατότητα για μεγαλύτερη του 10% ανάληψη από τα υπόλοιπα εμβασμάτων που προέρχονται από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.