HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Βρετανοί ψήφισαν Brexit

Σε πλήρη ανατροπή των προβλέψεων των τελευταίων δημοσκοπήσεων αλλά και των γραφείων στοιχημάτων οδηγεί το αποτέλεσμα της κάλπης για...


Σε πλήρη ανατροπή των προβλέψεων των τελευταίων δημοσκοπήσεων αλλά και των γραφείων στοιχημάτων οδηγεί το αποτέλεσμα της κάλπης για το δημοψήφισμα στη Μεγάλη Βρετανία καθώς όπως ξεκίνησαν να ανακοινώνουν λίγο μετά τις 6:30 το πρωί (ώρα Ελλάδος) όλα τα μεγάλα βρετανικά δικτυα, το Brexit φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμο.
Κι αυτό παρά το γεγονός ότι τα αρχικά αποτελέσματα με το κλείσιμο της κάλπης τα μεσάνυχτα (ώρα Ελλάδος) έδιναν προβάδισμα στο Βremain.
«Δεν υπάρχει τρόπος να κερδίσει το Remain» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση του παρουσιαστή του BBC.
Έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ψήφισαν Ουαλία και το συντριπτικό κομμάτι της Αγγλίας ενώ Σκωτία, Βόρειος Ιρλανδία και Λονδίνο ψήφισαν για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.
Από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες, ο Νάιτζελ Φάρατζ προκάλεσε αναστάτωση με τις δηλώσεις του.
Σε μια ξεχωριστή (αλλά πολύ ενδιαφέρουσα) εξέλιξη, τουλάχιστον 84 ευρωσκεπτικιστές βουλευτές των Συντηρητικών ζητούν από τον Κάμερον να μείνει, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Γκρίνια στο στρατόπεδο των Εργατικών για τις κακές επιδόσεις σε περιοχές με επιρροή.
Η Σκωτία έκανε το καθήκον της και ψήφισε υπέρ της παραμονής. Η Αγγλία ψήφισε έξοδο με αποτελέσματα σαρωτικά σε ορισμένες περιπτώσεις. Σαρωτικά υπέρ της ΕΕ τα αποτελέσματα στο Λονδίνο.
Όσο για την Ουαλία, ψήφισε υπέρ της εξόδου, ενώ στη Βόρειο Ιρλανδία ψήφισαν παραμονή στην ΕΕ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ σε 335 από 382 περιφέρειες:
Leave 14.702.021 ψήφοι (52%), Remain 13.741.494 ψήφοι (48%). Συμμετοχή 72%.
7:00 Η επικεφαλής της κυβέρνησης της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεον, ξεκαθάρισε ότι οι σκωτσέζοι ψήφισααν ΕΕ και εκεί θέλουν να ανήκουν...
6:40 Ο παρουσιαστής του BBC επισημαίνει ότι πλέον το αποτέλεσμα δεν μπορεί να αλλάξει και ότι το Leave θα επικρατήσει με ένα ποσοστό της τάξης του 52%. Αντίστοιχο μήνυμα εκπέμπει και το ITV.
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΑ σε 362 από 382 περιφέρειες: Leave 12.628.210 ψήφοι (52%), Remain 11.887.832 ψήφοι (48%). Συμμετοχή 72%.
6:30 Ο χάρτης του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως αρχίζει να διαμορφώνεται. Το κίτρινο χρώμα είναι Remain (στη Σκωτία, στη μισή Β.Ιρλανδία, στο Λονδίνο και άλλες πόλεις). Το γαλάζιο είναι το Leave (κυριαρχεί στην Ουαλία και την Αγγλία και την υπόλοιπη Β.Ιρλανδία).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.