HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Σκληρή απάντηση Σοφοκλή Κοντογιάννη στην άρνηση της Περιφέρειας να καθαρίσει τα ποτάμια

Το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας, με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος κ. Σοφοκλής Κοντογιάννης, ζήτησε την τεχνική βοήθεια ...

Το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας, με επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος κ. Σοφοκλής Κοντογιάννης, ζήτησε την τεχνική βοήθεια της Περιφέρειας για να καθαρίσει τα ποτάμια της περιοχής. Αντί βοηθείας έλαβε μια απορριπτική απαντητική επιστολή. Η απάντηση του κ. Κοντογιάννη άμεση και αιχμηρή:

Προς: Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, κ. Κατσιφάρα Απόστολο
Κοινοποίηση: Διεύθυνση Τεχνικών έργων, Πανεπιστηµίου 254, Πάτρα
Θέµα: Απόρριψη καθαρισµού ποταµών Λυκούριας
Κύριε Περιφερειάρχη,
σας ευχαριστούµε θερµά για την απαντητική επιστολή της τεχνικής υπηρεσίας σας, επιστολή που αναφέρεται στον καθαρισµό των ποταµών της τοπικής κοινότητας Λυκούριας και είναι απορριπτική σε αίτηµα που σας είχε υποβάλλει η τοπική κοινότητα Λυκούριας Δ.Ε Κλειτορίας Δ. Καλαβρύτων στις 21/12/15.
Το κλιµάκιο της Περιφέρειας πραγµατοποίησε αυτοψία στους ποταµούς Λάδωνα-Βίγγου – Κατσάνα, αλλά ήταν από την αρχή έως το τέλος της περιοδείας αρνητικό σε οιαδήποτε λύση του προβλήµατος (µερική ή ολική). Οι φράσεις που έλεγαν συνέχεια ήταν: «εδώ είναι δουλειά του Δήµου», «εκεί είναι
δουλειά του δασαρχείου», και παρά λίγο να µας κάνουν να πιστέψουµε ότι ήµασταν σε άλλη χώρα.
Το Τοπικό Συµβούλιο ζήτησε την τεχνική βοήθεια της Περιφέρειας, έχοντας την ελπίδα ότι η πρωτογενής παραγωγή ήταν στις άµεσες προτεραιότητές σας. Από την απάντηση της επιστολής της τεχνικής υπηρεσίας, όµως, φαίνεται ότι κατανοεί µεν τα χρόνια προβλήµατα µε τις πληµµύρες από τα ποτάµια και τα συνακόλουθα χέρσα χωράφια (4-5 χιλιάδες στρέµµατα), αποφεύγει δε να δώσει λύση. Με την αδράνεια όµως αυτή, στερεί από τους αγροτοκτηνοτρόφους µας την δυνατότητα καλλιέργειας των χωραφιών τους για την παραγωγή σιτηρών και ζωοτροφών ώστε να µειωθεί το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους.
Κατανοούµε τους προβληµατισµούς της υπηρεσίας σας, αλλά πέραν των εξωραϊστικών έργων (πεζόδροµοι - καφέ), η οικονοµική ανάκαµψη δεν θα υπάρξει εάν και το µικρότερο χωριό δεν αυξήσει την πρωτογενή παραγωγή του.
Ευχαριστούµε για την επισήµανση των νόµων για τους ορεινούς - µειονεκτικούς Δήµους και την προστασία του οικοσυστήµατος των ποταµών (το Τοπικό Συµβούλιο έχει εκφράσει γραπτώς τις απόψεις του για το περιβάλλον προτού απορριφτεί το αίτηµά µας).
Ο κάµπος της Λυκούριας Καλαβρύτων Αχαΐας είναι εδώ και δεκαετίες σε πλήρη εγκατάλειψη από την Περιφέρεια, χωρίς αναδασµό, χωρίς αντιπληµµυρικά έργα και οι κάτοικοι της Λυκούριας αγοράζουν: το σιτάρι, το καλαµπόκι, το τριφύλλι, ενώ θα µπορούσαν να είχαν αυτόνοµη παραγωγή.
Όλοι µας θα κριθούµε γι αυτό.
Ας αναλάβει ο καθένας το µερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί.
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Κοντογιάννης Σοφοκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.