Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ταμειακές μηχανές και σε γιατρούς - δικηγόρους

Με όπλο το «πλαστικό» χρήμα, τα κίνητρα για αποδείξεις αλλά και την υποχρέωση ορισμένων επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιούν αποκλειστ...

Με όπλο το «πλαστικό» χρήμα, τα κίνητρα για αποδείξεις αλλά και την υποχρέωση ορισμένων επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ταμειακή και όχι χειρόγραφες αποδείξεις, ευελπιστεί το υπουργείο Οικονομικών να περιορίσει δραστικά τη φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα ώστε να μην χρειαστεί να τεθεί σε εφαρμογή ο δημοσιονομικός «κόφτης».
Σύμφωνα με το «Βήμα» στα νομοσχέδια που πρόκειται να καταθέσει σύντομα στη βουλή η κυβέρνηση θα υπάρχει πρόταση διασύνδεσης των φορολογικών ταμειακών μηχανών με τις βάσεις δεδομένων του υπουργείου Οικονομικών και του συστήματος taxis ώστε ανά πάσα ώρα και στιγμή να γνωρίζουν τις πωλήσεις και τα έσοδα από ΦΠΑ.
Για να πετύχει όμως το σχέδιο αυτό, θα πρέπει το σύνολο των επαγγελματικών ομάδων να χρησιμοποιεί ταμειακές μηχανές, οι οποίες μάλιστα να είναι συνδεδεμένες online με το υπουργείο Οικονομικών. Γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί και άλλες κατηγορίες επαγγελματιών θα υποχρεωθούν σταδιακά να σταματήσουν να εκδίδουν χειρόγραφες αποδείξεις και να χρησιμοποιούν αποκλειστικά ηλεκτρονικές ταμειακές μηχανές για την έκδοση αποδείξεων.
Μάλιστα, για επαγγελματίες που ασκούν δραστηριότητα όχι στο γραφείο τους αλλά στα σημεία όπου βρίσκεται ο πελάτης τους (πχ σε κατοικίες) ενδεχομένως να υπάρξει και ένα σύστημα στην ταμειακή μηχανή που να καταγραφεί με την αρωγή της τεχνολογίας τις κινήσεις των εν λόγω επαγγελματιών.
Όλα αυτά όμως δεν θα πετύχουν αν δεν δοθούν κίνητρα στους πολίτες για να ζητούν αποδείξεις. Μεταξύ των κινήτρων που θα θεσπιστούν είναι να χτίζεται το αφορολόγητο μόνο με χρήση «πλαστικού» χρήματος ή μέσω τραπεζικών συναλλαγών. Το ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι θα εξαρτάται από το σύνολο των εισοδημάτων που δηλώνονται. Όσοι έχουν ετήσια εισοδήματα κάτω από το εκάστοτε αφορολόγητο θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις ίσης με το 10% του ετήσιο εισοδήματος. Για υψηλότερα εισοδήματα θα υπάρχουν μεγαλύτερα ποσοστά. Στο νομοσχέδιο που πρόκειται τις επόμενες μέρες να κατατεθεί θα προβλέπονται τρεις με τέσσερις κλίμακες.
Με βάση τις ίδιες πληροφορίες, τα πολύ υψηλά εισοδήματα θα πρέπει να συγκεντρώσουν σε αποδείξεις 25% του συνολικού ετήσιου εισοδήματος.
Από μόνο του όμως το κίνητρο για το χτίσιμο του αφορολόγητου δεν είναι αρκετό για να ζητούν οι πολίτες αποδείξεις. Για το λόγο αυτό το υπουργείο Οικονομικών θα εξετάσει να δώσει και άλλα κίνητρα όπως για παράδειγμα να προχωρεί σε τακτά χρονικά διαστήματα σε κληρώσεις ΙΧ, ακινήτων κ.τ.λ.
Από την υποχρεωτική χρήση καρτών θα εξαιρούνται ορισμένες ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένοι άνω των 70 ή 75 ετών και όσοι ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.