HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΤΡΑ: Γέμισε με ρομπότ, κατασκευές παιδιών στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι Πάτρας

Γέμισε με ρομπότ, κατασκευές παιδιών, το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι Πάτρας, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του 4ου Περιφ...

Γέμισε με ρομπότ, κατασκευές παιδιών, το κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι Πάτρας, την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο του 4ου Περιφερειακού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Δυτικής Ελλάδας. Ο μαθητικός διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας (ΠΔΕΔΕ) και συνδιοργανώθηκε με τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.
Ο διαγωνισμός, με θέμα περιβαλλοντικό, ήταν ο προκριματικός του 8ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού, ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και αποτελεί το βήμα για την Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, η οποία φέτος διεξάγεται στο Νέο Δελχί της Ινδίας.
Την επίσημη έναρξη του διαγωνισμού κήρυξε ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, ενώ επίσης θαύμασε τις δημιουργίες στην Open κατηγορία. Δήλωσε χαρακτηριστικά: "Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλες τις ομάδες που έδρασαν συνεργατικά και κυρίως σε πνεύμα υγιούς συναγωνισμού. Οι γονείς όπως πάντα δίπλα, δικαίως περηφανεύονται για τις αξιέπαινες προσπάθειες των παιδιών τους. Oι μαθητές με τα ρομπότ τους προτείνουν τρόπους, έτσι ώστε να μειώσουμε και να διαχειριστούμε τα απορρίμματα, όπως και λύσεις για να αυτοματοποιήσουμε την ανακύκλωσή τους. Εύχομαι καλή επιτυχία στις ομάδες των σχολείων της Δυτικής Ελλάδας πλέον στον Πανελλήνιο τελικό της Αθήνας!"
16 ομάδες (9 από την OPEN, 4 από τη Regular Δημοτικού και 3 του Γυμνασίου) θέτουν τους στόχους τους, τις επόμενες 2 εβδομάδες, για τον Πανελλήνιο WRO Hellas στην Αθήνα (2 Ιουλίου). Oι νικητές και νικήτριες του διαγωνισμού ρομποτικής διέπρεψαν με τις ρομπο - κατασκευές τους.
Στην κατηγορία OPEN, η  ομάδα του 7ου ΕΠΑΛ Πατρών με τον προπονητή Βαγγέλη Τσουραμάνη προκρίθηκε και φέτος στον 8o Πανελλήνιο WRO Hellas! Στην αντίστοιχη κατηγορία Δημοτικού επικράτησε το Αρσάκειο για 3η συνεχή χρονιά, ενώ στην κατηγορία Γυμνασίου, το 11ο Πάτρας συμπλήρωσε το παζλ των πρώτων θέσεων! 
Οι εθελοντές κριτές και φέτος προσφέρθηκαν με αισιοδοξία και χαμόγελα, ενώ επίσης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών & Ναυαγοσωστών Πατρών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού διέθεσε 2 άτομα στο διαγωνισμό, για παν ενδεχόμενο, λόγω του καύσωνα.
Ο διαγωνισμός έγινε με την υποστήριξη της ΥΔΑΤΩΡ, ενώ ο χώρος του κλειστού γυμναστηρίου στο Κουκούλι ήταν από το πρωί έτοιμος και δροσερός για τα παιδιά, τους προπονητές και τους θεατές γονείς, χάρη στην παραχώρηση και τη συνεργασία του Δ.Σ. Π.Ε.Α.Κ. Πατρών. Η πιο γλυκιά έκπληξη για τα παιδιά ήταν στο διάλειμμα με το παγωτό - ποδήλατο του Caravel Patisserie!
Η φετινή πρόκληση για τη Δυτική Ελλάδα είναι πόσες ομάδες θα στείλουμε στο Νέο Δελχί της Ινδίας, στην Ολυμπιάδα World Robot Olympiad India.
Ιστορικό
Στη Δυτική Ελλάδα δημιουργείται σταδιακά μία παράδοση στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO Hellas. To 2013 ήταν το 44ο Δημοτικό Πατρών με τον κ. Βοβό που μάς εκπροσώπησαν επάξια με την 7η θέση στην Τζακάρτα της Ινδονησίας.
Το 2014 ήταν το 20ο Γυμνάσιο Πάτρας με την κ. Νικήτα και το Αρσάκειο με την κ. Σταυρουλοπούλου και τις ομάδες τους στο Σότσι της Ρωσίας. Πέρσι το Νοέμβριο, στην Ντόχα του Κατάρ τα σχολεία από τη Δυτική Ελλάδα ήταν: το Δημοτικό Κ. Καστριτσίου (Ανέστης Βοβός), το 7ο ΕΠΑΛ (Βαγγέλης Τσουραμάνης) και το Αρσάκειο Δημοτικό (Όλγα Σταυρουλοπούλου).

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.