HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

"Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι" - Το νέο βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πικραμένος» το βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου,   "Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι" . Πρόκειτα...

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις «Πικραμένος» το βιβλίο της Αναστασίας Ευσταθίου, "Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι". Πρόκειται για δύο παράλληλους μονολόγους που συνθέτουν μια διαλογική αφηγηματική εξιστόρηση της μακρόχρονης σχέσης ενός ζευγαριού.
Ένα ζευγάρι αφηγείται επί σκηνής την κοινή του ζωή σε ένα σιωπηλό ακροατήριο. Το ακροατήριο θα μπορούσε να είναι ο προσωπικός εξομολόγος τους, το κοινό ενός θεάτρου ή οι αναγνώστες του βιβλίου που «παίζεται» μπροστά στα μάτια τους. Οι αφηγήσεις της γυναίκας και του άντρα συνθέτουν δυο παράλληλους μονολόγους που εναλλάσσονται μέσα σε μια βουβή, ηλεκτρισμένη και βεβαρημένη από την καθημερινότητα ατμόσφαιρα. Ο καθένας δίνει την δική του οπτική γωνία για το «Σινικό Τείχος» της αποξένωσης που έχει ορθωθεί ανάμεσά τους εδώ και χρόνια. Στα σημεία οι μονόλογοι συναντιούνται· επί σκηνής το ζευγάρι δεν συναντιέται ποτέ. Θα τα καταφέρουν, άραγε, να διαπεράσουν το «τείχος» και να συναντηθούνε πάλι στη ζωή;
Το «Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι» γράφτηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας τον Μάρτιο του 2011 και διαβάστηκε στην Ημερίδα για την επέτειο που διοργάνωσε το παράρτημα ΕΓΕ Αιγίου, ενώ το 2014 απέσπασε το 1ο Πανελλήνιο Βραβείο στη Νουβέλα στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό της Ένωσης Λογοτεχνών ΠΕΛ με το ψευδώνυμο (τον τίτλο;) «Δηιάνειρα».

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ
Αναστασία Ευσταθίου 
Η Αναστασία Ευσταθίου γεννήθηκε στην Αχαΐα. Οι μοίρες τής είπαν ότι για να αντιμετωπίσει τη ζωή πρέπει να χαμογελά. Από τότε, ψάχνει το αντιβιοτικό ενάντια στην άχαρη πραγματικότητα γράφοντας για παιδιά, οργανώνοντας πρωτότυπες εκπαιδευτικές δράσεις και Διαδικτυακούς Λογοτεχνικούς Διαγωνισμούς. 
Ως επιμορφώτρια στις Καινοτόμες Δράσεις Ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας προτείνει «Μαγικές Βιβλιοαποδράσεις» στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μέσα από βιωματικά σεμινάρια και επιμορφωτικές ημερίδες. 
Ξεπροβοδίζει τα γραπτά της σε εκπαιδευτικά περιοδικά, στον τύπο, σε συνέδρια, πολιτιστικές δράσεις και δικτυακούς τόπους. Γράφει βιβλιοκριτικές στη στήλη «Βιβλία για Νέους» στον Μαγικό Κόσμο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Kos voice. Ξύνει ανελέητα τα μολύβια της για να συναντήσει τους μικρούς αναγνώστες μέσα από παιδικά μυθιστορήματα και παραμύθια. 
Πραγματοποιεί το όνειρό της να συναντηθεί με το ενήλικο αναγνωστικό κοινό για δεύτερη φορά με το βραβευμένο Γυναίκα Είσαι και Φαίνεσαι.
Εκδόσεις «Πικραμένος»

"Γυναίκα είσαι και φαίνεσαι"
Σελίδες: 96
Διαστάσεις: 14x23,5εκ. 
Λιανική Τιμή: 8,00 €
Κατηγορία: Λογοτεχνία 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.