HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΥΣΔΕ Αχαΐας: Όταν κοιμόμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί, ο ΦΙΛΗΣ και η ΣΙΑ γράφουν ιστορία

Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών για Παρέμβαση  στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας  Όταν κοιμόμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί,  ο ΦΙΛΗΣ και η ΣΙΑ γράφουν ιστ...

Αγωνιστική Ενότητα Καθηγητών για Παρέμβαση 
στο ΠΥΣΔΕ Αχαΐας 
Όταν κοιμόμαστε εμείς οι εκπαιδευτικοί, 
ο ΦΙΛΗΣ και η ΣΙΑ γράφουν ιστορία 

1) Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι σήμερα στις 10:30 πμ θα γίνει ΠΥΣΔΕ για «τα κενά και τα πλεονάσματα», θέμα που αφορά σχεδόν όλους μας.
Το σωστό είναι ότι θα έπρεπε οι αιρετοί και οι ΕΛΜΕ (κυρίως η Α΄που έχει και έγκαιρη ενημέρωση) να έχουν ήδη ενημερώσει αναλυτικά και φωνακτά όσους και όσες αναμένουν τις υπηρεσιακές μεταβολές ή είναι τοποθετημένοι τελευταίοι στην σχολική μονάδα που υπηρετούν. Κάθε ολιγωρία στο συντονισμό αποτελεί και σημαντική απώλεια του ρόλου τόσο των αιρετών, όσο και των πλειοψηφιών των 2 ΔΣ των ΕΛΜΕ.
Δεδομένου όλων των αρνητικών κατευθύνσεων στο όνομα του δημοσιονομικού κόστους και της δήθεν «παιδαγωγικής» ελάφρυνσης θα δημιουργηθούν μεγάλες εργασιακές ανατροπές και είναι αναγκαίο να οργανωθεί ανοιχτή μαζική παρέμβαση του Σωματείου -με συμμετοχή όλων των συναδέλφων- στην συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ που αφορά τις ζωές  μας.
Είναι άλλο πράγμα η όποια παρέμβαση στον ΔΔΕ, που είναι πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ, και άλλο παρέμβαση σε όλα τα μέλη του ΠΥΣΔΕ, που κατ’ αρχήν είναι ισότιμα... Το είδος αυτής της παρέμβασης έγινε και παλιότερα μετά από κάλεσμα του τότε αιρετού της ΕΑΚ (από την Εκπ. Παρέμβαση), όταν ετίθονταν τα θέματα των «κενών και πλεονασμάτων» τον μαύρο Ιούνιο του 2013.
Κόντρα στη λογική των κλειστών γραφειοκρατικών συμβουλίων, καλούμε κάθε συνάδελφο να βρίσκεται αύριο στο ΠΥΣΔΕ στις 11.00 π.μ. και να υπερασπιστεί το δημόσιο σχολείο και το μέλλον μας ως εργαζόμενοι.

2) Τίθεται επίσης το θέμα της στελέχωσης των ορεινών σχολείων που ανήκουν στην Β΄ ΕΛΜΕ Αχαΐας και κάθε χρόνο είναι υποστελεχομένα με πολλά κενά, με τους συναδέλφους που έχουν εκεί οργανική να φορτώνονται όλη την δουλειά, με τα παιδιά των ορεινών περιοχών να μην έχουν καθηγητή για μεγάλο διάστημα, κλπ. Και το ζήτημα αυτό κορυφώθηκε μετά το 2012 με την κατάργηση των τεσάρων μικρότερων περιοχών διορισμών και μεταθέσεων. Να ξαναγίνουν τέσσερες οι περιοχές μετάθεσης ενάντια στη λογική του κράτους που μας θέλει να μετακινούμαστε ακόμα και σε επίπεδο περιφέρειας και χώρας ακόμα.
Στα ζητήματα αυτά αφείλουν να πάρουν οι αιρετοί ξεκάθαρη δημόσια θέση και ανοιχτά σε όλη την κοινωνία και τον κλάδο για την δίκαιη και αναγκαία κάλυψη των οργανικών θέσεων.

Μεσοβέζικες λύσεις δεν υπάρχουν και αν υπήρχαν κάποτε στο παρελθόν δεν μπορούν πλέον να υπάρχουν στο παρόν και στο μέλλον.
Να μπει στην διαβούλευση του κλάδου το πρόβλημα και να δούμε πως θα στηριχτούν τα παραμεθόρια σχολεία και οι εκπαιδευτικοί που τα λειτουργούν με δυσμενείς συνθήκες, έστω και τώρα, τέλος Ιούνη. Να σημειώσουμε πως όσα περισσότερα οργανικά κενά δηλωθούν από το ΠΥΣΔΕ (εκτίμηση) τόσο περισσότερες μεταθέσεις θα γίνουν και επομένως τοποθετήσεις.
Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι οι συνάδελφοι πρέπει να έχουν πλήρη εικόνα των θεμάτων, να ενημερώνονται άμεσα και να συμμετέχουμε όλοι σε ανοιχτές διαδικασίες.

Έτσι θα διασφαλίσουμε και την πραγματική αγωνιστική μας ενότητα.

Πάτρα, 21-06-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.