HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΛΥΚΟΥΡΙΑ: Συνεργεία της ΔΕΗ κατέστρεψαν δέντρα - Καταγγελία Σοφοκλή Κοντογιάννη

Καταγγελία προς το Δασάρχη Καλαβρύτων έκανε ο τοπικός πρόεδρος Λυκούρια κ. Σοφοκλής Κοντογιάννης για την κοπή δέντρων στην κοινότητα από συν...

Καταγγελία προς το Δασάρχη Καλαβρύτων έκανε ο τοπικός πρόεδρος Λυκούρια κ. Σοφοκλής Κοντογιάννης για την κοπή δέντρων στην κοινότητα από συνεργεία της ΔΕΗ
Η επιστολή - καταγγελία έχει ως εξής: 
Προς: Δασάρχη Καλαβρύτων
Θέµα: Καταστροφή δέντρων από συνεργείο της Δ.Ε.Η.
Κοινοπ:ΔΕΗ Τριπολη
Αξιότιµε κ. Δασάρχα,
Γνωρίζοντας την ευαισθησία, την φροντίδα και τη αγάπη σας για τα δάση και τα µοναχικά δένδρα, θα ήθελα να σας ενηµερώσω για ένα µείζον πρόβληµα που προέκυψε στην κοινότητα της Λυκούριας τις τελευταίες ηµέρες.
Εξουσιοδοτηµένο συνεργείο από την Δ.Ε.Η. για την επιτήρηση του δικτύου µεταφοράς ηλεκτρικού ρεύµατος, κατά το πέρασµά του από την κοινότητά µας, έκοψε -κατέστρεψε (µε τρόπο βίαιο και καταστροφικό) οποιοδήποτε δένδρο ήταν όχι µόνο σε δυνητική επαφή µε τα σύρµατα µεταφοράς, αλλά και ότι επρόκειτο στο µακρινό µέλλον να πλησιάσει τα σύρµατα.
Παρά τις διαµαρτυρίες - φωνές των συµπατριωτών µου, ουδόλως εισακούστηκαν, και το συνεργείο συνέχισε, ολοκληρώνοντας την καταστροφή των δέντρων (καρυδιές, µουριές, έλατα [κόψιµο της κορυφής], πεύκα), δένδρα που φυτεύτηκαν και µεγάλωσαν µε πολύ κόπο, φροντίδα και πότισµα
δεκαετιών µέσα σε ένα άνυδρο περιβάλλον.
Παρακαλούµε όπως προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των δένδρων από ανάλογη µελλοντική καταστροφή. Αναγνωρίζουµε το κοινωνικό έργο  που επιτελεί η Δ.Ε.Η. και τον κίνδυνο πυρκαγιάς που ενέχει τυχόν επαφή των κλαδιών µε τα καλώδια, αλλά πιστεύουµε πως και ο
σεβασµός των δένδρων, το σωστό κλάδεµα και η ενηµέρωση των κατοίκων θα βοηθούσε στην ορθολογιστική αντιµετώπιση του προβλήµατος. Θεωρούµε πως το συνεργείο της Δ.Ε.Η., πριν από οποιαδήποτε παρέµβαση, θα πρέπει να έρχεται σε συνεννόηση µε το Δασαρχείο, ώστε η επιλογή και η κοπή των δένδρων να γίνεται υπό την εποπτεία του Δασικού υπαλλήλου. Αυτονόητο θεωρείται πως τα παραγόµενα «απόκλαρα» θα πρέπει να αποµακρύνονται από το ίδιο το συνεργείο της Δ.Ε.Η.
Το να παραµείνει ένα δένδρο στη ζωή, είναι απαραίτητο και για ιστορικούς, και για περιβαλλοντικούς, αλλά και για συναισθηµατικούς λόγους.
Το κόψιµο θα πρέπει να είναι η τελευταία λύση, αφού πρώτα έχει εξαντληθεί οποιαδήποτε άλλη προσπάθεια. Απευθυνόµαστε στην υπηρεσία σας γιατί πιστεύουµε πως είστε οι κατεξοχήν αρµόδιοι, υπεύθυνοι κι ευαίσθητοι για την προστασία των δασών και των δένδρων.
Ευχαριστούµε εκ των προτέρων για τις ενέργειές σας
Με εκτίµηση,
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Κοντογιάννης Σοφοκλής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.