HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μετακομίζουν τα ΚΤΕΛ από τον Κηφισό σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στον Ελαιώνα

Το πακέτο Γιούνκερ φαίνεται πως ξεκλειδώνει την μεταφορά των δύο σταθμών ΚΤΕΛ στην Αθήνα σε άλλο σημείο της Αττικής. Σύμφωνα με το ρεπ...

Το πακέτο Γιούνκερ φαίνεται πως ξεκλειδώνει την μεταφορά των δύο σταθμών ΚΤΕΛ στην Αθήνα σε άλλο σημείο της Αττικής.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, το πακέτο Γιούνκερ άναψε το πράσινο φως για την μετεγκατάσταση των δύο σταθμών στον Κηφισό και στην οδό Λιοσίων σε νέο ενιαίο χώρο στην περιοχή του Ελαιώνα.
Το έργο αυτό αναμένεται να φτάσει σε κόστος τα 300 εκατομμύρια ευρώ, στα οποία συμπεριλαμβάνεται το επιχειρηματικό σχέδιο, οι μελέτες κατασκευής, υλοποίησης και λειτουργίας του νέου Κεντρικού Σταθμού Υπεραστικών Λεωφορείων.
Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ημερομηνία έναρξης των εργασιών είναι η 1η Σεπτεμβρίου 2017 και θα γίνει σε έκταση που ανήκουν στην Αττικό Μετρό Α.Ε.
Η χρηματοδότηση του έργου, ο προϋπολογισμός του οποίου εκτιμάται ότι θα ανέλθει περίπου στα 90 εκατ. ευρώ, θα γίνει μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, και το μερίδιο του ιδιώτη -σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις- φαίνεται ότι θα αναλάβει ο παραχωρησιούχος μαζί με τα ΚΤΕΛ.
Σύμφωνα με τη μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο σταθμός θα δημιουργηθεί σε έκταση 90 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, εκ των οποίων τα 45 στρέμματα θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των υπεραστικών λεωφορείων. Από τα 45 στρέμματα, τα 23 στρέμματα θα φιλοξενήσουν τον σταθμό των ΚΤΕΛ και τα υπόλοιπα 22 θα αξιοποιηθούν για εμπορικές χρήσεις, τη δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας και στάθμευσης, ενώ δεν αποκλείεται μέχρι και η ανέγερση ξενοδοχείου στην περιοχή.
Πάντως ενδιαφέρον για το έργο, εκτός από τα ΚΤΕΛ, έχουν επιδείξει και οι συγκοινωνιακοί φορείς, που εκτιμούν ότι η μετεγκατάσταση των δύο υφιστάμενων κεντρικών σταθμών στον Ελαιώνα θα φέρει μεγάλη ανάσα στην πρωτεύουσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.