Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Τσίπρας: "Η ΕΕ έχει ανοιχτά τα σύνορα στη λιτότητα και κλειστά στους πρόσφυγες"

Μήνυμα για την ανάγκη να επιδειχθεί καλύτερη στάση από όλες τις χώρες, σε ό,τι αφορά την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και την αποτελε...

Μήνυμα για την ανάγκη να επιδειχθεί καλύτερη στάση από όλες τις χώρες, σε ό,τι αφορά την προσφυγική-μεταναστευτική κρίση και την αποτελεσματικότερη ευρωπαϊκή ανταπόκριση σ’ αυτήν, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με δήλωσή του στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στη δήλωσή του, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη τήρησης και σεβασμού των υποχρεώσεων που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων:
«Είναι θεμελιώδης πεποίθησή μου, ότι για να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση, χρειαζόμαστε την ευρωπαϊκή ανταπόκριση: καλύτερη στάση από όλες τις χώρες και τήρηση της διαδικασίας επανεγκατάστασης», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας, και υπογράμμισε ότι «κοινός μας στόχος, από αυτή την άποψη, είναι να ανταποκριθούμε αποτελεσματικά στην προσφυγική- μεταναστευτική κρίση, σεβόμενοι ταυτόχρονα τις υποχρεώσεις μας κατά την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».
«Η αλληλεγγύη είναι κοινή αξία, κοινή αρχή», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «είμαι υπερήφανος που οι Ελληνες πολίτες επιδεικνύουν την αρχή αυτή στην πράξη. Και, γι’ αυτό, καταφέραμε να διαχειριστούμε αυτή την άνευ προηγουμένου κρίση».
«Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στην οικονομία, το προσφυγικό και την ασφάλεια μπορούν να απαντηθούν, όχι με λιγότερη ή περισσότερη, αλλά με μια καλύτερη Ευρώπη», επισήμανε νωρίτερα πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο twitter, μετά τη συνάντηση που είχε με τον γ.γ του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Ο κ.Τσίπρας συναντήθηκε επίσης με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου και με Έλληνες βουλευτές που μετέχουν στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ το απόγευμα θα μιλήσει ενώπιον της Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Στη συνάντηση με την ελληνική αντιπροσωπεία στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του συμβουλίου, ο κ. Τσίπρας διαπίστωσε ότι «η προσφορά της Ελλάδας στην κρίση του Προσφυγικού βρίσκει αναγνώριση», όπως ο ίδιος σημειώνει σε άλλη ανάρτησή του στο twitter.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.