HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Γερμανία αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

Η γερμανική Βουλή ενέκρινε την απόφαση που χαρακτηρίζει «γενοκτονία» τις σφαγές των Αρμενίων από τις Οθωμανικές δυνάμεις, όπως μετέδωσε ...

Η γερμανική Βουλή ενέκρινε την απόφαση που χαρακτηρίζει «γενοκτονία» τις σφαγές των Αρμενίων από τις Οθωμανικές δυνάμεις, όπως μετέδωσε πριν λίγο το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, με επιστολή που απέστειλε στους Γερμανούς βουλευτές, ζητάει να προχωρήσει η Ομοσπονδιακή Βουλή της Γερμανίας στην αναγνώριση και της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.
Με αφορμή το ειδικό ψήφισμα που εισήχθη σήμερα στην Μπούντεσταγκ προς συζήτηση και ψήφιση, η Συνομοσπονδία θεωρεί θετική την πρόθεση της γερμανικής Βουλής για αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων και Ασσυρίων και προσθέτει ότι την ίδια εποχή η Τουρκία προέβη και στην Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, σκοτώνοντας 353.000 Έλληνες.
Με οργή αντέδρασε η Άγκυρα
Ο Γιασίν Ακτάι έκανε το σχόλιο αυτό απευθείας στην τηλεόραση μετά την έγκριση, σήμερα, σχεδόν ομόφωνα από τη γερμανική κάτω βουλή, την Μπούντεσταγκ, ενός συμβολικού ψηφίσματος. Το κυβερνών στην Τουρκία Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) σχεδιάζει να υποβάλει για ψήφιση στο τουρκικό Κοινοβούλιο μια δήλωση κατά του ψηφίσματος, δήλωσε κομματική πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.