HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Συνεστίαση των μελών του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιά

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς (Η ΑΓΊΑ ΛΑΥΡΑ), στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ,θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 30/6/2016, κοινή συ...

Ο Σύλλογος Καλαβρυτινών Πειραιώς (Η ΑΓΊΑ ΛΑΥΡΑ), στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του ,θα πραγματοποιήσει αύριο Πέμπτη 30/6/2016, κοινή συνεστίαση των μελών του για ανταλλαγή ευχών και ενημέρωση των μελών για τις δραστηριότητές του ,το πρώτο εξάμηνο του 2016.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Αθ. Χρονόπουλος επίτιμος Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Ανάπτυξης, σχετικά με τις δραστηριότητες επισημαίνει: 
 1. Στις 9/1/2016 φέραμε από την Κύπρο μας, τον πανιερώτατο Μητροπολίτη της κατεχόμενης Κυρήνειας, κ.κ Χρυσόστομο Κυκκώτη και τέλεσαμε μνημόσυνο στον αοίδιμο Ιεραρχη, Π.Π.Γερμανόν στον Ανδριάντα του στο Πασαλιμάνι του Πειραιώς . Είναι η πρώτη φορά που Δεσπότης της μαρτυρικής Κύπρου τελεί μνημόσυνο στον Ιεράρχη μας ,στον Πειραιά
2. Αρχομένου του 2016, κόψαμε την καθιερωμένη βασιλόπιττα υπέρ υγείας των μελών του συλλόγου και των φίλων μας,η οποία ευλογήθει από τον Αρχιμανδρίτη κ. Νεκ.Πέττα ,φορώντας το πετραχήλι του οσιομάρτυρα Ν.Πέττα
3. Φεβρουάριο και Μάρτιο, αντίστοιχα ,ενθρονίσαμε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στον Νέο Βουτσά Αττικής ,τις εικόνες των Αγίων και Θαυματουργών, Γεράσιμου Νοταρά του εν Κεφαλληνία και του Σοφιανού ,επισκόπου Δρυϊνουπόλεως.Τα ανωτέρω έγιναν με πρωτοβουλία του αντιπροέδρου του συλλόγου , Αρχιμανδρίτου κκ.Νεκταρίου Πέττα και την αόρατη αλλά δυναμική καθοδήγηση των οσιομαρτύρων και εν γένει του αείμνηστου Λευϊτικού ζεύγους Πέττα ,το οποίο νιώθουμε ότι ,με την ηγιασμένη βιωτήτου καθυγίασε σπιθαμή προς σπιθαμή ιδιαιτέρως την Αχαΐα.
4. Μετά από επίπονη προσπάθεια και με την συνεργασία του Δήμου Καλαβρυτων ,τόσο του Δημάρχου κ.Γ.Λαζουρά των αντιδημαρχων και όλων των κοινοτικών συμβούλων, επαναφέραμε μετά από 40 Χρόνια την ονομασία της οδού Π.Π.Γερμανού στην πόλη των Καλαβρύτων, που αστόχως είχε αντικατασταθεί.
5. Την 25/3/2016, με το πρώτο πιστό σντίγραφο του λαβάρου του Έθνους, ανοίξαμε την Εθνική μας παρέλαση στον Πειραιά. Σκορπίσαμε ρίγη συγκινήσεως.Εισπραξάμε χειροκροτήματα και δάκρυα χαράς.
6. Την 30/5/2016 ,στην Ιερά Μονή της Αγίας Λαύρας Καλαβρύτων, παρουσία όλων περίπου των μελών του Δ.Σ,και πλήθους κόσμου ,τελέσαμε το 10 συνεχόμενο μνημόσυνο του Π.Π.Γερμανού.
7. Την 30/5/2016 , επισκεφθήκαμε ως προσκυνητές, το σπίτι που γεννήθηκε και ανδρώθηκε ο σύγχρονος Άγιος των Καλαβρύτων Χριστόφορος Παναγιωτόπουλος, επωνομαζόμενος Παπουλάκος.
8. Είχαμε στενή και άριστη συνεργασία με τον σύλλογο Μανιατών και φίλων της Μάνης του Πειραιά ως και με τον σύλλογο Αρκάδων Πειραιώς,Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, και με όλους γενικά τους συλλόγους της πόλεώς μας . Είχαμε επίσης την συμπαράσταση της Ενώσεως Καλαβρυτινών Αθήνας, του Παγκαλαβρυτινού Συλλόγου Πάτρας , της ομοσπονδίας Κλειτορολευκασίων,πολλών τοπικων συλλόγων της επαρχίας μας ,ως του συλλόγου Σκοταναίων,του συλλόγου Κρινοφύτων κλπ .
Επίσης του έντυπου τύπου, Φωνή των Καλαβρύτων, Τύπος της Αιγιάλειας, Κοινωνική του Πειραιώς, της Φωνής των Πειραιωτών ,επίσης του συμπατριώτου μας δημοσιογράφου και συγγραφέως κ Άγγελου Σακέττου . Του ηλεκτρονικού τύπου. Καλάβρυτα News, Καλάβρυτα press, Καλάβρυτα Net κλπ.
Θερμά Ευχαριστούμε."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.