HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με εξαιρετική επιτυχία η εκδρομή του Συλλόγου Σκοταναίων (ΦΩΤΟ)

Εξαιρετική επιτυχία, σημείωσε η ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου Σκοταναίων στην Ιερά Μονή Δαμάστας, στο Χάνι της Γραβιάς και στην Παύλιανη. ...

Εξαιρετική επιτυχία, σημείωσε η ημερήσια εκδρομή του Συλλόγου Σκοταναίων στην Ιερά Μονή Δαμάστας, στο Χάνι της Γραβιάς και στην Παύλιανη.
Το πρωί της Κυριακής 5 Ιουνίου, πατριώτες και φίλοι του Συλλόγου, ξεκινήσαμε από την Αθήνα και τον Πειραιά, γεμάτοι κέφι και χαρά για την μονοήμερη εκδρομή, έχοντας σύμμαχο τον υπέροχο καιρό που μας επέτρεψε να απολαύσουμε την υπέροχη διαδρομή μας.
Ο αρχικός προορισμός, ήταν στις ιστορικές Θερμοπύλες, κάτω από το άγαλμα του Λεωνίδα, προκαλώντας σε όλους ιδιαίτερο δέος η χαραγμένη χαρακτηριστική φράση «ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ». Βγάζοντας μια αναμνηστική φωτογραφία, όλοι οι εκδρομείς, συνεχίσαμε το όμορφο ταξίδι μας για την Ιερά Μονή Παναγίας Δαμάστας. 
Η Ιερά Μονή Δαμάστας, αφιερωμένη στο Γενέθλιο της Θεοτόκου, βρίσκεται στις πλαγιές του Καλλίδρομου, σε ύψος περίπου 750μ. μέσα σ΄ ένα μαγευτικό καταπράσινο τοπίο. Εκεί, μοναχή του μοναστηρίου μας παρουσίασε την ιστορία της Θαυματουργής Εικόνας καθώς και τις πολλαπλές καταστροφές που είχε υποστεί η Ιερά Μονή, με μεγαλύτερη αυτή του 1821 όταν πυρπολήθηκε από τους Τούρκους. 
Ύστερα, οι μοναχές είχαν την ευγενή καλοσύνη να μας φιλοξενήσουν στο αρχονταρίκι και να μας προσφέρουν καφέ και γλυκίσματα.
Επόμενος προορισμός, ήταν το Χάνι Γραβιάς και το Μουσείο Μάχης, όπου μας περίμενε η κ. Αγγελική Ντούνα, η οποία προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της και με τον δικό της μοναδικό τρόπο κατάφερε να μας γυρίσει στο χρόνο πίσω, σχεδόν 200 χρόνια και να μας διηγηθεί όλα τα ιστορικά στοιχεία της μεγάλης μάχης που γράφτηκε με τα ενδοξότερα χρώματα στις σελίδες της Ελληνικής Επανάστασης, όπου στις 8 Μαϊου 1821 ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, μαζί με 117 παλικάρια κλείστηκαν στο θρυλικό «Χάνι της Γραβιάς», αντιμετώπισε την επίθεση του Ομέρ Βρυώνη που διέσχιζε την Ρούμελη με στόχο την κατάπνιξη της Επανάστασης.
Τελευταίος προορισμός, η ιστορική και γραφική Παύλιανη. Εκεί η στάση μας ήταν για φαγητό και ξεκούραση, όπου το καταπράσινο τοπίο γεμάτο έλατα ήταν μαγευτικό και ιδιαίτερα δροσιστικό. Με λίγο περπάτημα μέσα στο χωριό, βρεθήκαμε έκπληκτοι με την ιδιαίτερη διακόσμηση του, που ήταν γεμάτο ζωγραφιές. Από τις πόρτες των σπιτιών, τους τοίχους μέχρι και τους σκουπιδοτενεκέδες που πρόσδιδαν έναν παραμυθένιο και ρομαντικό τοπίο. Παντού υπήρχαν όμορφα ανθισμένα λουλούδια και κερασιές που χρωμάτιζαν όμορφα την πεζοπορία μας, μέχρι το ταβερνάκι. Ύστερα από ένα καλό και νόστιμο φαγοπότι, το κρασί και το παραδοσιακό τραγούδι που μας συνόδεψε στο τέλος, δεν άργησε να ξεκινήσει ο χορός και το κέφι να ανέβει στα ύψη. Ορισμένοι από τους εκδρομείς, είχαν την δυνατότητα να ξεκλέψουν λίγο χρόνο και να επισκεφτούν το Πάρκο αναψυχής και να θαυμάσουν το υπέροχο γεφυράκι, που αντιπροσώπευε ένα πιάνο, όπου καθώς το διέσχιζες ακουγόταν μελωδική μουσική που θύμιζε να ζούν νεράιδες σε εκείνο το πάρκο, καθώς και το Μουσείο Υδροκίνησης που σύμφωνα με τα λεγόμενα τους ήταν ένας μικρός παράδεισος. 
Με μοναδικό μας αντίπαλο την ώρα και ύστερα από πολύ χορό έπρεπε να ετοιμαστούμε για την επιστροφή. Ήταν μία υπέροχη εκδρομή και η δραστηριότητα αυτή καταδεικνύει τις προσπάθειες που καταβάλλει ο Σύλλογός μας για την σύσφιξη των σχέσεων και ανάπτυξη στενότερης επικοινωνίας και αλληλεγγύης μεταξύ των συγχωριανών, μελών και φίλων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ευχαριστεί τον συμπατριώτη μας κ. Καπετανέα Νικόλαο, ο οποίος μέσω του Συλλόγου «ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΜΑΝΗΣ Μ. ΚΑΣΣΗ» και της κ. Κ. Ραυτοπούλου μας διέθεσαν υλικό-πληροφορίες για την εκδρομή μας και τον συμπατριώτη μας Δημήτρη Α. Μπουζιώτη για τον σχεδιασμό του εντύπου που μοιράστηκε σ΄όλους τους εκδρομείς.
Τέλος, ένα τεράστιο ευχαριστώ, στα μέλη και φίλους του Συλλόγου για τη θερμή τους ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, ώστε να ανταμώσουμε όλοι μαζί και να περάσουμε όμορφες στιγμές και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα ακολουθήσουν και άλλες παρόμοιες εξορμήσεις με το ανάλογο ξεφάντωμα !!!!
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΟΤΑΝΑΙΩΝ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΜΑΡΙΑΝΘΗ Γ. ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ 
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΩΝ. ΛΑΠΠΑΣ 
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΔΡΙΑΝΗ Β. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ 
ΑΝΑΠΛ.ΓΕΝ.ΓΡΑΜ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Β. ΖΗΚΟΣ 
ΤΑΜΙΑΣ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ Χ. ΚΑΝΤΙΦΕΛΗ 
ΕΦΟΡΟΣ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Η. ΦΡΑΝΤΖΟΛΑΣ 
ΜΕΛΟΣ: ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘ.ΤΣΙΑΚΟΥΛΙΑΣ 
ΜΕΛΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΡΗΓ.ΣΑΤΟΛΙΑΣ 
ΜΕΛΟΣ: ANAΣΤΑΣΙΟΣ Κ. ΤΣΙΩΤΟΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.