HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Θερινό ηλιοστάσιο και πανσέληνος μαζί για πρώτη φορά σε 70 χρόνια

Θερινό ηλιοστάσιο από σήμερα, η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου στο βόρειο ημισφαίριο, όπου το φως του ήλιου, κάποιες από αυτές τις χώρ...


Θερινό ηλιοστάσιο από σήμερα, η μεγαλύτερη ημέρα του χρόνου στο βόρειο ημισφαίριο, όπου το φως του ήλιου, κάποιες από αυτές τις χώρες τις φωτίζει για 17 ώρες, περίπου. Εκτός από το θερινό ηλιοστάσιο που συμπίπτει φέτος με την πανσέληνο, θα δείτε και το strawberry moon κάτι το οποίο μπορεί να συμβεί μια φορά (κατά μέσο όρο) στη διάρκεια ζωής του ανθρώπου (συμβαίνει κάθε 70 χρόνια περίπου).
Η λέξη «ηλιοστάσιο» ουσιαστικά σημαίνει ότι ο «ήλιος στέκεται ακόμη». Και όντως ο... ήλιος στέκεται ακόμη, καθώς σταματά να κατευθύνεται βόρεια στον τροπικό του Καρκίνου και επιστρέφει πίσω προς τα νότια. Για το βόρειο ημισφαίριο, αυτό σημαίνει ότι οι μέρες αρχίζουν να γίνονται μικρότερες, από εκεί και πέρα. 
Ετσι, αύριο, Τρίτη 21 Ιουνίου, θα σημάνει και επισήμως καλοκαίρι. Ο ήλιος θα ανατείλει στις 06.03 και το ηλιοβασίλεμα θα γίνει στις 20:51.
Τυπικά, το θερινό ηλιοστάσιο θα συμβεί στις 01:34 τα ξημερώματα της Τρίτης και μισή ώρα αργότερα, στις 02:02, το φεγγάρι θα βρεθεί στο πιο γεμάτο σημείο του!

Τι είναι το «Strawberry Moon»
Είναι η πανσέληνος του Ιουνίου, που ονομάστηκε έτσι από κάποιες αμερικανικές φυλές. Είναι μια πανσέληνος σαν όλες τις άλλες, η οποία όμως σηματοδοτεί την έναρξη της σεζόν της φράουλες. Η σύμπτωση του Strawberry Moon με το θερινό ηλιοστάσιο συμβαίνει κάθε 70 χρόνια. 
Γιατί το θερινό ηλιοστάσιο είναι ιδιαίτερο
Το θερινό ηλιοστάσιο είναι μια ξεχωριστή ημέρα, δεδομένου ότι σημαίνει και τυπικά την έναρξη του καλοκαιριού. 
Διαφορετικοί πολιτισμοί και κουλτούρες γιόρταζαν τη μέρα αυτή δίνοντάς της διαφορετικό χρώμα και σκοπό. Για άλλους συμβόλιζε την ανανέωση, για άλλους τη γονιμότητα, για άλλους τη συγκομιδή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.