Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

“Εν Συρμώ - Γιορτές Οδοντωτού” - Ρραντεβού το 2017!

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού”, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά φέτος το Μάιο, με αφορμή τ...

Ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι εκδηλώσεις “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού”, που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά φέτος το Μάιο, με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων λειτουργίας της σιδηροδρομικής γραμμής Διακοπτού-Καλαβρύτων, που διασχίζει το μαγευτικό φαράγγι του Βουραϊκού.
Το πρόγραμμα ήταν μια ιδέα της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α., στο πλαίσιο των ενεργειών της για την ανάδειξη του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου, που αποτελεί κεφάλαιο όχι μόνο στην συγκοινωνιακή σύνδεση αλλά κύρια στην τοπική κουλτούρα της περιοχής. Στο αίτημα συνεργασίας ανταποκρίθηκαν άμεσα ο Δήμος Καλαβρύτων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο ΟΣΕ, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η Αντιδημαρχία Ανάπτυξης του Δήμου Αιγιαλείας, ο Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, η “Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.”, ο Σύλλογος Ορειβασίας, Χιονοδρομίας, Αναρρίχησης και Προστασίας του Περιβάλλοντος Καλαβρύτων και ο Σύλλογος Φίλων του Οδοντωτού.
Δημιουργήθηκε έτσι ένα ελκυστικό πρόγραμμα γεμάτο ταξίδια με μειωμένο εισιτήριο για μαθητές και ομάδες, πεζοπορία στο μοναδικό Φαράγγι του Βουραϊκού, εκδηλώσεις γευσιγνωσίας με τοπικά προϊόντα, ημερίδες, μουσικές εκδηλώσεις, παρουσίαση βιβλίου από το Γενικό Λύκειο Διακοπτού και διάφορες εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Όλα αυτά, με γνώμονα αφενός την ανάδειξη της μοναδικότητας του Οδοντωτού Διακοπτού-Καλαβρύτων και του Εθνικού Πάρκου Χελμού-Βουραϊκού, που πρόσφατα εντάχθηκε στο δίκτυο γεωπάρκων της UNESCΟ και αφετέρου την ανάπτυξη της περιοχής, στην εξωστρέφεια και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
Σημειώνεται πως το πρόγραμμα τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Κατά γενική ομολογία, το εγχείρημα πέτυχε κι αυτό φάνηκε τόσο από την αθρόα συμμετοχή κοινού (ντόπιων και επισκεπτών) στις εκδηλώσεις που φιλοξενήθηκαν σε Διακοπτό και Καλάβρυτα, όσο και από τη διεθνή προβολή του Οδοντωτού Σιδηροδρόμου που επετεύχθη χάρη στην επικοινωνιακή στρατηγική που ακολουθήθηκε από τους διοργανωτές. Ήταν σίγουρα το πρώτο στοχευμένο «άνοιγμα» προς το ευρύ κοινό μέσω μεγάλων μέσων ενημέρωσης και ειδησεογραφικών πρακτορείων, μιας και χάρη στο δημοσιογραφικό οδοιπορικό που φιλοξένησε πάνω από 50 δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, το τρενάκι «ταξίδεψε» σε ραδιόφωνα, τηλεοπτικά κανάλια, εφημερίδες και διαδίκτυο, προκαλώντας αίσθηση και αυξάνοντας κατά μεγάλο ποσοστό την προπώληση και κράτηση θέσεων. 
Ενδεικτικά αναφέρεται πως μεταξύ των ΜΜΕ που ανέδειξαν (κάποια μάλιστα για πρώτη φορά) τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο με την ευκαιρία της σειράς εκδηλώσεων “Εν Συρμώ” είναι: CNN.GR, ΕΡΤ, Antenna TV, Star Channel, Καθημερινή, Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Τα Νέα, Ναυτεμπορική, newsbomb.gr, athensvoice.gr, ypodomes.com, metaforespress.gr και εκατοντάδες ιστοσελίδες, εφημερίδες, τηλεοπτικά κανάλια και ραδιοφωνικοί σταθμοί της Αθήνας και της Περιφέρειας, όπως και εξειδικευμένες ιστοσελίδες και blogs με θέμα τα ταξίδια και τον τουρισμό, όχι μόνο της Ελλάδας αλλά μεταξύ άλλων σε Γαλλία και Ρωσία.
Παράλληλα, φωτογραφίες από τον Οδοντωτό και τη σπάνιας ομορφιάς διαδρομή του, πλέον εντάχθηκαν στις Photo Galleries μεγάλων φωτογραφικών και ειδησεογραφικών πρακτορείων (Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Eurokinissi, ΑΠΕ-ΜΠΕ). Οι διοργανωτές ευχαριστούν γι'αυτό θερμά όλους τους εκπροσώπους του Τύπου που με προθυμία ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και προώθησαν με τον καλύτερο τρόπο τις γιορτές “Εν Συρμώ”. 
Κορυφαία αναγνώριση της διοργάνωσης αποτελεί και η παρουσίαση του προγράμματος “Εν Συρμώ-Γιορτές Οδοντωτού” και του τρένου σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του forum TOPRAIL της Διεθνούς Ένωσης Σιδηροδρόμων που έγινε στο Παρίσι στις 7 και 8 Ιουνίου.
Ένας νέος θεσμός γεννήθηκε από μια σπουδαία συνεργασία όλων των φορέων που έχουν κοινή στόχευση την ανάπτυξη,  αγκαλιάστηκε από το κοινό, δίνοντας υπόσχεση για μια ακόμα καλύτερη συνέχεια. Οι γιορτές “Εν Συρμώ”, αφήνοντας σε όλους τις καλύτερες αναμνήσεις, δίνουν ραντεβού το Μάιο του 2017. Τα ταξίδια του Οδοντωτού όμως, συνεχίζονται χειμώνα-καλοκαίρι, συμμετέχοντας στην καθημερινή ζωή την ανθρώπων και υμνώντας την ομορφιά της φύσης και του Βουραϊκού. Απολαύστε τη διαδρομή όλες τις εποχές. Είναι must!
Πληροφορίες και υλικό για τη διοργάνωση αλλά και για την ιστορία  του Οδοντωτού κλπ., βρίσκονται στην ιστοσελίδα www.ensirmo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.