HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Στην Κοζάνη ο Δήμαρχος Καλαβρύτων στο 1ο συνέδριο "Ανάδειξης Μαρτυρικών Τόπων"

Στην Κοζάνη βρέθηκε σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, στα πλαίσια του πρώτου Συνεδρίου "Ανάδειξης Μαρτ...

Στην Κοζάνη βρέθηκε σήμερα Σάββατο 25 Ιουνίου ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Λαζουράς, στα πλαίσια του πρώτου Συνεδρίου "Ανάδειξης Μαρτυρικών Σημείων, Μαρτυρίες και Μαρτυρικοί Τόποι, Ανάδειξη, Αναγνώριση, Καταγραφή, Διεκδίκηση", που διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ο Αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Πλακεντάς 
Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων μίλησε ως Πρόεδρος του δικτύου Μαρτυρικών πόλεων με θέμα "Μνήμη Μαρτυρικών Τόπων- Αναλάμπων Φάρος".
Στο διήμερο συνέδριο εκτός του Δημάρχου Καλαβρύτων και Προέδρου του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων κ. Λαζουρά, συμμετείχαν ιστορικοί και ερευνητές, που έχουν καταγράψει μέσα από μαρτυρίες, θηριωδίες και εγκλήματα των ναζί που έγιναν σε μικρότερη κλίμακα από αυτή των μαρτυρικών πόλεων.
Στόχος των διοργανωτών είναι, τα στοιχεία που θα συγκεντρωθούν να αξιολογηθούν από τους ιστορικούς και αφού γίνει η αποτίμηση τους, να προσκομισθούν στο υπουργείο Παιδείας, για τον εμπλουτισμό της τοπικής ιστορίας. Επίσης, θα διαβιβαστούν στην πολιτεία και τη βουλή των Ελλήνων για την όποια διεκδίκηση του ελληνικού κράτους εις το μέλλον. Τέλος, όλες οι πληροφορίες θα περάσουν σε διαδικτυακό χάρτη, όπου θα φαίνονται τα σημεία με τις μικρότερες αλλά και μεγαλύτερες θηριωδίες των ναζί και θα δημιουργηθεί ημερολόγιο που θα περιέχει στοιχεία, όπως ο αριθμός και τα ονόματα νεκρών καθώς και οι λεηλασίες στις υποδομές, στα χωριά και τις πόλεις. 
Το Δήμαρχο Καλαβρύτων συνόδευε ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε.Καλαβρύτων Δημήτρης Χουλιάρας.
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.