HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Μαριάννα Σπυροπούλου και Άννα Βίσση στην ενίσχυση του Εθνικού Ελληνικού Μουσείο Σικάγο

Εκδήλωση για την ενίσχυση του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου Σικάγο, διοργάνωσαν χθες βράδυ 14 Μαΐου, οι Έλληνες ομογενείς στο ξενοδοχείο ...

Εκδήλωση για την ενίσχυση του Εθνικού Ελληνικού Μουσείου Σικάγο, διοργάνωσαν χθες βράδυ 14 Μαΐου, οι Έλληνες ομογενείς στο ξενοδοχείο "Hilton" της πόλης του Σικάγο. Εκεί βρέθηκαν εκατοντάδες ομογενείς με τους Καλαβρυτινούς συμπατριώτες μας, να δίνουν για άλλη μια φορά δυναμική παρουσία. Την διασκέδασή τους ανέλαβε η Άννα Βίσση που πήγε στην Αμερική καλεσμένη των ομογενών γι αυτόν το σκοπό.  Εκεί βρέθηκε, φυσικά, και η συμπατριώτισσα μας Μαριάννα Σπυροπούλου που είναι Πρόεδρος της εταιρείας διαχείρισης υδάτινων πόρων της πολιτεία του Σικάγο.   
Το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο του Σικάγο αποτελεί ένα κόσμημα πολιτισμού για τους ομογενείς της Αμερικής. Είναι η τελευταία σημαντική «προσθήκη» στην ελληνική παροικία του Σικάγο και στεγάζεται σε ένα υπερσύγχρονο χώρο που άνοιξε το 2011. 
Περιλαμβάνει, μια μεγάλη συλλογή από αρχειακό υλικό και εκθέματα που φθάνουν σε αριθμό τα 17.000 θα περιγράφουν την πορεία του ελληνισμού στους αιώνες, ενώ οι επισκέπτες κάθε ηλικίας θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την ελληνική ιστορία και κουλτούρα μέσα από πανάρχαιους αλλά και σύγχρονους αφηγητές. 
Διαδραστικά εκθέματα, βιβλιοθήκη, Κέντρο Προφορικής Ιστορίας και Εκπαιδευτικό κέντρο είναι μερικές μόνο από τις υπηρεσίες του νέου Μουσείου, που σχεδίασε ο Δημήτρης Σταυριανός. Τα εκθέματα θα αποτυπώνουν επίσης την πορεία των ομογενών και την συμβολή των Ελλήνων και των Ελληνο-αμερικανών στον κόσμο. 
Μερικές από τις πρώτες εκθέσεις του Μουσείου περιλαμβάνουν ένα ομηρικό αφιέρωμα που οι επισκέπτες έρχονται σε "επαφή" με τον μεγάλο ποιητή, ενώ για τα παιδιά υπάρχει ένας πελώριος Δούρειος Ίππος Στο μουσείο γίνεται επίσης και μία πολιτιστική αναδρομή στα βήματα της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Σικάγο και λειτουργεί έκθεση «Θεοί, Μύθοι και Θνητοί» που ο επισκέπτης ακολουθεί τα ίχνη της αρχαίας μυθολογίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.