Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Πολιτιστική Αναμέτρηση των Καμενιάνων Κόντρα στην Παγκοσμιοποίηση και στον Εθνομηδενισμό

Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος  - Καμενιανίτης Λογοτέχνης Συγγραφέας. « Αν θέλεις να βοηθήσεις μια κοινωνία: -Για ένα χρόνο...


Γράφει ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος - Καμενιανίτης Λογοτέχνης Συγγραφέας.
« Αν θέλεις να βοηθήσεις μια κοινωνία:
-Για ένα χρόνο, φύτεψε ένα σπόρο. Για πέντε χρόνια, φύτεψε ένα δένδρο.
Για εκατό χρόνια, μόρφωσέ την»!!
( Κινέζικη παροιμία)
Υπό το πρίσμα αυτών των σκέψεων προσπαθούμε να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας, να κατευθύνουμε τους νέους μας-εδώ και αρκετά χρόνια στους Καμενιάνους-βασισμένοι σε παλαιές και σημερινές γνήσιες παρακαταθήκες, σε αρχές και αξίες που μένουν ανεξίτηλες στο χρόνο και δεν λαθεύουν ποτέ. Δημιουργώντας έτσι ένα εφαλτήριο επιδιώξεων και στόχων για την συνέχιση της ζωής στον τόπο μας, σε έναν γεμάτο προκλήσεις και ανατροπές αιώνα που διανύουμε.
Τα αποτελέσματα είναι ορατά κάθε χρόνο όλο και περισσότερο, καθότι φαίνεται να καλλιεργούμε σε γόνιμο έδαφος.
Οι νεώτερες γενιές παρόλο που δεν έχουν γεννηθεί στο χωριό μας και έχουν αντικατοπτρίσει τις συνισταμένες των αστικών κέντρων στον εσωτερικό τους διάκοσμο, σμιλεύουν προσεχτικά και περίτεχνα κάθε του βήμα προς τη δημιουργία, το αύριο το δικό τους, του χωριού μας, αλλά και της κοινωνίας μας ευρύτερα.
Είναι παιδιά με μόρφωση πνευματική και αξιακή, που μας κάνουν πολλές φορές να καμαρώνουμε για αυτά και να ελπίζουμε ότι η λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και της σαλαμοποίησης των ανθρώπων δεν θα βρει έδαφος ν ανθίσει και να πλατειάσει σε τούτο τον τόπο. Εδώ άνθισε και φούντωσε το μεγάλο εικοσιένα, εδώ ανθίζουν λούλουδα κι όχι βάτοι κι αγκάθια!!
Δράση διαρκής και μόνιμη πάλη είναι το αντίδοτο στην κρίση που μας πνίγει, καθώς επίσης επιστροφή στις αξίες μας: Πίστη στο Θεό, αγάπη για την πατρίδα, συγκράτηση της ιστορικής μνήμης με εκδηλώσεις τιμής στους Εθνεγέρτες και Ήρωές μας, αλληλεγγύη, εθελοντισμός και επαγρύπνηση. Κατά πως λέει κι ο ποιητής, «Μην γελαστείτε και σας πάρει ο ύπνος γιατί τα σύννεφα που περιζώνουν την πατρίδα αβγαταίνουν».
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΔΕΝ ΜΕΤΡΙΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΗΣ.
Εμείς αυτό έχουμε αυτό δημιουργούμε, αυτό προσφέρουμε.
Εμπρός λοιπόν για μια παγκόσμια πολιτιστική αναμέτρηση, κόντρα στην παγκοσμιοποιημένη ισοπέδωση και τον εθνομηδενισμό!

Κωνσταντίνος Νικολόπουλος -Καμενιανίτης
Κωνσταντίνος Νικολόπουλος-Καμενιανίτης, λογοτέχνης, συγγραφέας, τ. αντιπρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών και αντιδήμαρχος Πολιτισμού τ. Δήμου Αροανίας Καλαβρύτων, γεννήθηκε στους Καμενιάνους Καλαβρύτων Ν. Αχαΐας. Στο χώρο των γραμμάτων εμφανίστηκε πολύ νωρίς και έχει εκδώσει μέχρι σήμερα εννέα βιβλία με ποιήματα, διηγήματα, ιστορικές μελέτες κ.α., ενώ έχει συμμετάσχει και στη συλλογική συγγραφή αρκετών άλλων βιβλίων . Έχει επιμεληθεί επίσης την έκδοση βιβλίων και οδηγών πολλών φορέων καθώς και του τ. Δήμου Αροανίας. Πολλά από τα έργα του, έχουν συμπεριληφθεί σε λογοτεχνικές εγκυκλοπαίδειες και ανθολογίες. Για αρκετά χρόνια υπήρξε αρχισυντάκτης στην περιοδική έκδοση Κεντροδυτικής Πελοποννήσου την εφημερίδα "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ" και συνεργάζεται με πολλές εφημερίδες και περιοδικά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.