Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Το Αίγιο γιορτάζει την Πολιούχο του Παναγία Τρυπητή - Τo πρόγραμμα

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, επισημότητα και κατάνυξη, τo Αίγιο θα τιμήσει και γιορτάσει και φέτος την Πολιούχο και προστάτιδ...

Με την δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα, επισημότητα και κατάνυξη, τo Αίγιο θα τιμήσει και γιορτάσει και φέτος την Πολιούχο και προστάτιδά του, την Παναγία Τρυπητή, την Παρασκευή της Διακαινησίμου 6 Μαΐου που είναι η εορτή της Ζωοδόχου Πηγής, στο φερώνυμο Ιερό Προσκύνημα «Παναγία Τρυπητή».
To πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών έχει ως εξής:
ΠΕΜΠΤΗ ΔIAKAΙNHΣΙMOY
Στις 7μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αμβροσίου, συμπαραστατουμένου και υπό άλλων Αρχιερέων. Τους εκκλησιαστικούς ύμνους θα αποδώσει η Χορωδία του Συλλόγου Ιεροψαλτών Αιγίου «ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΚΟΥΚΟΥΖΕΛΗΣ» υπό την διεύθυνση του Προέδρου κ. Φωτίου Θεοδωρακοπούλου. Περί ώρα 11μ.μ. θα τελεσθεί ολονύκτιος κατανυκτική Αγρυπνία, ήτοι Παράκλησις, Όρθρος & Θεία Λειτουργία. Πέρας ολονυκτίας, περί ώρα 2:30 πρωινή.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΤΗΣ ΔΙΑΚΑΙΝΗΣΙΜΟΥ
Κατά την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Aμβροσίου και συλλειτουργούντων αυτώ των προσκεκλημένων Αρχιερέων Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου κ.κ. ΙΕΡΟΘΕΟΥ, Πειραιώς κ.κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ και Πατρών κ.κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Ώρα 7π.μ.: Έναρξη Όρθρου.
Ώρα 7.30π.μ.: Προσέλευση των Σεβασμιοτάτων Ιεραρχών.
Ώρα 8.20π.μ.: Έναρξη της Θείας Λειτουργίας.
Ώρα 9.30 έως 9.45π.μ.: Αφίξεις των επισήμων.
Ώρα 10:30π.μ. περίπου: Απόλυση Θείας Λειτουργίας.
ΛΙΤΑΝΕΥΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ
Ώρα 10.45π.μ.: Εκκίνηση της Ιεράς Πομπής.
Η ιερά πομπή θα κατευθυνθεί στην πλατεία Αγίας Λαύρας, όπου και θα αναπεμφθεί δέηση και θα εκφωνηθεί πανηγυρική ομιλία. Ακολούθως η Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος θα τοποθετηθεί επί ανοικτού αυτοκινήτου και θα καταλήξει στο Ιερόν Προσκύνημα, διά της καθιερωμένης διαδρομής. Προς την Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος οφειλόμενες τιμές θα αποδοθούν από τιμητικά αγήματα του Πεζικού, του Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Εκλήθησαν να συμμετάσχουν και Φιλαρμονικές.
ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ: Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χρήστος Τσάκαλος, Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγίου και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Πετρόπουλος, Εφημέριος I. Ν. Άγιου Ιωάννου Αιγίου.
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Η προϊστάμενη του Τμήματος Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων του Δήμου Κωνσταντίνα Μουγκάση και οι υπάλληλοι, Χρήστος Τρίψας, Αριστομένης Σταματόπουλος.
Περί ώρα 7μ.μ. της ιδίας θα ψαλεί Εσπερινός, χαιρετισμοί & παράκληση προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ – ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ (8-5-2016)
Μέχρι την Κυριακής του Θωμά, η Ιερά Εικόνα θα παραμείνει στο κέντρο του Ναού και στην διάθεση των ευλαβών προσκυνητών. Ακολούθως και περί ώρα 7μ.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Αμβροσίου, θα ψαλλούν οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου - Ζωοδόχου Πηγής, μετά το πέρας των όποιων η θαυματουργός Ιερά Εικόνα της Θεομήτορος θα τοποθετηθεί και πάλι στο Θρόνο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.