Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

O πρώτος ηλεκτρικός τράκτορας 2000 αλόγων... (foto)

H παγκοσμίως άγνωστη εταιρεία Nikola Motors, η οποία εδρεύει στο Michigan, δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την αυτοκινητοβιομηχανία. Παρόλα...

H παγκοσμίως άγνωστη εταιρεία Nikola Motors, η οποία εδρεύει στο Michigan, δεν έχει καμία μα καμία σχέση με την αυτοκινητοβιομηχανία. Παρόλα αυτά έχει βάλει μπροστά ένα φιλόδοξο σχέδιο, να παρουσιάσει έναν ηλεκτροκίνητο τράκτορα, καθώς και ένα ανάλογο UTV, ξέρετε από αυτά τα ανοιχτά οχήματα εκτός δρόμου που είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στις ΗΠΑ.
Πιο συγκεκριμένα ο τράκτορας Nikola One θα έχει συνολικά τρεις ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε άξονα, οι οποίοι θα αποδίδουν συνδυαστικά 2.000 άλογα και 5.016 Nm. Η τροφοδοσία τους φυσικά και δεν μπορεί να επιτευχθεί από μπαταρίες λογικού μεγέθους και έτσι ακριβώς πίσω από την καμπίνα θα υπάρχει ένας αεριοστρόβιλος που θα λειτουργεί ως γεννήτρια, με καύσιμο το φυσικό αέριο. Για τον ανεφοδιασμό η εταιρεία προγραμματίζει ένα ολόκληρο δίκτυο ειδικών πρατηρίων στις ΗΠΑ.
Τα 2.000 άλογα συνοδεύονται και από άλλα “παραμυθένια” νούμερα, όπως 0-100 σε 30 δεύτερα, αυτονομία σχεδόν 2.000 χιλιομέτρων και κατανάλωση 15 λίτρα φυσικού αερίου για κάθε 100 χιλιόμετρα. Μάλιστα οι 5.000 πρώτοι ενδιαφερόμενοι, που θα καταβάλουν και ένα ποσό εγγραφής της τάξης των 1.500 δολαρίων θα έχουν δωρεάν φουλάρισμα με φυσικό αέριο για τα πρώτα 1.600.000 χιλιόμετρα. Όσο για την τιμή του θα κυμαίνεται στις 375.000 δολάρια.
Το UTV θα λέγεται Nikola Zero, θα είναι φουλ ηλεκτρικό με 520 άλογα, θα έχει μπαταρία 50 KWh που θα εξασφαλίζει αυτονομία 240 χιλιομέτρων και θα ολοκληρώνει το 0-100 σε μόλις 3,0 δεύτερα. Ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας με τη βοήθεια Wall Box θα είναι κάτω από 2 ώρες.
Κατά τα άλλα η διαδρομή της ανάρτησης θα είναι 50(!) εκατοστά, το βάρος 860 κιλά και οι ζάντες 32 ιντσών. Και εδώ θα υπάρχουν προεγγραφές με αντίτιμο 750 ευρώ, ενώ οι 5.000 πρώτοι θα έχουν έκπτωση 5.000 δολαριών επί της τιμής που υπολογίζεται σε 42.000 δολάρια.
Προς το παρόν πάντως η Nikola Motors -αν αναρωτιέστε για την επωνυμία είναι το μικρό όνομα του πρωτοπόρου του ηλεκτρισμού Tesla- δεν έχει ανακοινώσει κάποιο χρονοδιάγραμμα, ενώ αναφέρει γενικά πως τα πρώτα πρωτότυπα θα είναι έτοιμα κατά τη διάρκεια το χρόνου.
από: carzine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.