HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κλιμάκιο Γεωπόνων της Περιφέρειας στην Κλειτορία για το πρόβλημα της Κάμπιας

Όπως είχες γράψει το "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" κλιμάκιο Γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αχαΐα...

Όπως είχες γράψει το "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" κλιμάκιο Γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Αχαΐας συνοδευόμενο από τον Αντιδήμαρχο Καλαβρύτων κ. Καρρά Βασίλειο μετέβη στα χωριά της Κλειτορίας στις 16/05/2016, προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση από την προσβολή κάμπιας της πεταλούδας Lymantria  dispar σε καλλιέργειες της περιοχής.
Τα αποτελέσματα των επισημάνσεων έδειξαν ότι σημαντική προσβολή παρουσιάζεται σε δασικά φυτά και κυρίως στο πουρνάρι (Quercus  coccifera), ενώ δεν έχουν σημειωθεί μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες της περιοχής.
Παρόλο αυτά, δόθηκαν συστάσεις στους καλλιεργητές της περιοχής που θα διαπιστώσουν προσβολές από την συγκεκριμένη κάμπια να προβούν σε ψεκασμούς με τα κατάλληλα εντομοκτόνα σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς γεωπόνους.
Η εξέλιξη των προσβολών από το έντομο, παρακολουθείται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες του "ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS" τα Καλάβρυτα θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Μπράμος όπου θα έχει σειρά επαφών με τοπικούς φορείς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.