HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αδύνατο να κρατηθούν τα καφενεία των χωριών - «Λουκέτο» στην ελληνική ύπαιθρο

Αν κάτι τα κρατούσε ζωντανά μέχρι σήμερα ήταν τα καφενεία.. Τουλάχιστον εκεί που εξακολουθούσαν να λειτουργούν. Με τις νέες ρυθμίσεις ...

Αν κάτι τα κρατούσε ζωντανά μέχρι σήμερα ήταν τα καφενεία.. Τουλάχιστον εκεί που εξακολουθούσαν να λειτουργούν.
Με τις νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού αλλά και με το βαρύ πακέτο των μνημονιακών μέτρων, απειλείται με κλείσιμο το σύνολο των καφενείων των ορεινών χωριών.
Κανένας, υπό τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, δεν θα είναι σε θέση να καλύψει τα αυξημένα ασφάλιστρα..
Πριν από λίγα χρόνια, η πιθανότητα υποχρεωτικής υπαγωγής στον ΟΑΕΕ ελεύθερων επαγγελματιών που ήταν ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ πυροδοτούσε συζητήσεις στα χωριά και προκαλούσε πολιτικές αντιδράσεις.
Πλέον, όπως προβλέπεται από τον νέο νόμο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες που είναι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ ακολουθούν τους αγρότες στον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). Θα υπαχθούν σε ένα μεταβατικό στάδιο μέχρι το 2022 και έπειτα θα πληρώνουν εισφορές στο 20% του φορολογητέου τους εισοδήματος.
Έτσι φτάνει το τέλος των παραδοσιακών καφενείων του χωριού, του μοναδικού ζωντανού οργανισμού σε μια εγκαταλελειμμένη επαρχία ...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.