HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ξενοδοχεία σε κρίση - Παρουσία Τσίπρα η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).

Το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, θα εφαρμοστεί από το 2018 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην 24η γενική συν...

Το τέλος διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία, θα εφαρμοστεί από το 2018 ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην 24η γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ).
Είχε προηγηθεί η ομιλία του Σ.Ε.Τ.Ε. κ. Ανδρεάδη που του κάλεσε τον πρωθυπουργό, να πάρει θέση προσωπικά , αναλύοντας τους «εξωφρενικούς», όπως είπε φόρους που επιβάλλονται στον Τουρισμό. Ο κ. Ανδρέαδης υπογράμμισε την πλήρη στήριξη του ΣΕΤΕ σε αντιδημοφιλή μέτρα, εν ονόματι της εθνικής στρατηγικής και προσπάθειας, καταλήγοντας ωστόσο ότι » Και τις δύο φορές κάναμε πράξη αυτό που κρίναμε σωστό τη δεδομένη στιγμή, απέναντι στη χώρα και την κοινωνία, με γνώμονα, όπως πάντα, την αποστολή μας ως Κοινωνικού Εταίρου. Δυστυχώς όμως αν και πράξαμε το επιβεβλημένο, η εικόνα δεν άλλαξε…». Και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Ή μάλλον άλλαξε, αλλά προς το χειρότερο». Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ δεν παρέλειψε να πλέξει το εγκώμιο της Έλενας Κουντουρά και να υπογραμμίσει την άριστη συνεργασία που έχουν με το υπουργείο Τουρισμού.Στις αιτιάσεις του κ. Ανδρεάδη, ο πρωθυπουργός δεν έδωσε απάντηση, ενώ ανακοίνωσε και την επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης τονίζοντας χαρακτηριστικά οτι:«Παρά την επιμονή των δανειστών, καταφέραμε να μεταθέσουμε την εφαρμογή του στο 2018 αντί για φέτος. Και είναι νομίζω αυτό σημαντικό, για να κάνουν οι tour operators τους απαραίτητους σχεδιασμούς, χωρίς πρόσθετες επιβαρύνσεις για το 2016 και το 2017», είπε συγκεκριμένα ο Αλέξης Τσίπρας.
Μετά την ψυχρολουσία από την τοποθέτηση του Πρωθυπουργού, ακολούθησαν και έντονες αντιδράσεις στο "εσωτερικό" του κλάδου με πολλά μέλη να κατηγορούν την ηγεσία του Συνδέσμου των Ελληνικών Τουριστικών επιχειρήσεων, οτι δεν αντέδρασε στο βαθμό που έπρεπε. Σε δηλώσεις του ο τέως Πρόεδρος του Σ.Ε.Τ.Ε. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά ότι "ο Σ.Ε.Τ.Ε., κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου, ουσιαστικά επικρότησε τα μέτρα της κυβέρνησης με τη λάθος τοποθέτηση του."
Η ουσία είναι οτι το τέλος διανυκτέρευσης και η επιβολή δυσβάστακτων φόρων στον κλάδο της ξενοδοχίας, οδηγεί σε μεγάλη κρίση το κλάδο.



Για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Ξενοφώντας Ευαγγελάτος


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.