HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΦΙΛΙΑ: Εγκαταβίωσε ο νέος Ηγούμενος στην Ι. Μ. Αγ. Αθανασίου Φιλίων (ΒΙΝΤΕΟ)

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Φίλια Καλαβρύτω...

Με θρησκευτική ευλάβεια και κατάνυξη τελέσθηκε σήμερα Κυριακή 22 Μαΐου 2016 στην ιστορική Ιερά Μονή του Αγίου Αθανασίου Φίλια Καλαβρύτων, η πρώτη  Θεία Λειτουργία του προσφάτως εγκαταβιώσας στη Μονή, Αρχιμανδρίτου Αλυπίου Κατσαμπάκη. Συμπροσευχήθηκαν, πλήθος πιστών και ευχήθηκαν στον νέο Ηγούμενο της Μονής, μακροημέρευση και δύναμη στο δύσκολο αλλά σημαντικό έργο του. Με τον νέο ηγούμενο της Μονής, συλλειτούργησαν και οι Ιερείς μας π. Δημήτριος Σταθακόπουλος εφ. Λευκασίου,  ο π. Αθανάσιος Αναστασόπουλος εφ. Φιλίων και ο πρώην εφ Φιλίων π Ρήγας Κανέλος συμπροσευχόμενος. Παραβρέυθυηκαν και υποδέχθηκαν τον νέο Ηγούμενο η Αδελφότης Φιλιωτών Καλαβρυτινών, το Δ.Σ. της Αδελφότητας Φίλων Ιεράς Μονής Αγίου Αθανασίου και πολλοί άλλοι. 
Ο π. Αλύπιος Κατσαμπάκης -όπως είχε γραψει από καιρό το kalavrytanews.com (διαβάστε εδώ) - έχει διακονήσει πολλά χρόνια στο  Άγιο όρος  δίπλα στον όσιο Παΐσιο και τελευταία πέντε χρόνια διακονούσε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Ακράτας και όλοι μιλούν για έναν εξαιρετικό λειτουργό και πνευματικό. Η ιστορική Μονή του Αγίου Αθανασίου βρίσκεται εντός του δάσους που αποτελείται από δέντρα δρυός, ελιάς και πρίνους, ανάμεσα στα χωριά Λευκάσιο και Φίλια.
Η ηλικία της Μονής ξεπερνά τα 350 έτη και υπήρξε εστία και ορμητήριο στον ξεσηκωμό του 1821. Είναι διώροφη και αποτελείται από 50 κελιά μοναχών. Ο ναός είναι βασιλική τρίκλητος μετά τρούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.