HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κοινόχρηστα Ποδηλάτα στην πόλη της Πάτρας

Υπεγράφη στις 10 Μάϊου 2016 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Πάτρας, συμφωνία παραχώρησης των κοινόχρηστων ποδηλάτων από την Περιφέρεια Δυ...

Υπεγράφη στις 10 Μάϊου 2016 το μεσημέρι, στο Δημαρχείο της Πάτρας, συμφωνία παραχώρησης των κοινόχρηστων ποδηλάτων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, τον Δήμο της Πάτρας και την Αναπτυξιακή Εταιρεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας κ. Γεώργιος Αγγελόπουλος,  ο Δήμαρχος Πατρέων κ. Κωνσταντίνος Πελετίδης και ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κ. Τρύφωνας Φωτόπουλος.
Τα ποδήλατα, τα οποία θα ενταχθούν σε ένα ενιαίο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων της πόλης, προμηθεύτηκε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου GIFT 2.0, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας-Ιταλίας 2007-2013 και υλοποίησε η Αναπτυξιακή Εταιρεία της ΠΔΕ σε συνεργασία με το ΠΤΑ της ΠΔΕ για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.
Μέσω του έργου GIFT 2.0 γίνεται προσπάθεια για την βελτίωση της προσβασιμότητας και της μετακίνησης ανθρώπων και αγαθών στη διασυνοριακή περιοχή Ελλάδα-Ιταλία, δημιουργώντας και παρέχοντας νέες καινοτομικές υπηρεσίες για τους τελικούς χρήστες.
Στο πλαίσιο του έργου GIFT 2.0 δημιουργήθηκε πληροφοριακή υποδομή και αναπτύχθηκαν υπηρεσίες που επιτρέπουν την προβολή και αξιοποίηση των πλεονεκτημάτων της περιοχής, ενώ παράλληλα ενισχύουν την συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες, τους πολίτες, αλλά και τους επαγγελματίες.
Μία από τις δράσεις του έργου GIFT 2.0 ήταν η ανάπτυξη της πιλοτικής εφαρμογής ποδηλατικής κινητικότητας. Αυτή η πιλοτική δράση έχει ως στόχο να δημιουργήσει ένα σύστημα κοινοχρήστων ποδηλάτων (bike sharing system) στην πόλη της Πάτρας. 
Η εφαρμογή του συστήματος είναι πιλοτική και έχει σαν στόχο την βιώσιμη αστική κινητικότητα με ποδήλατα στην Πάτρα. Να σημειωθεί ότι θα λειτουργούν συνολικά 8 σταθμοί με 40 ποδήλατα από την Αναπτυξιακή Εταιρεία για λογαριασμό της Περιφέρειας και 5 σταθμοί με 30 ποδήλατα από την ΑΔΕΠ για λογαριασμό του Δήμου μέσω του έργου CIELO.
Το σύστημα περιλαμβάνει κατάλληλο λογισμικό για τη διαχείριση του συστήματος, το οποίο απαρτίζεται από μια ιστοσελίδα για την ενημέρωση του κοινού σχετικά με το έργο, τις θέσεις των σταθμών και των διαθέσιμων ποδηλάτων, και από μια πλατφόρμα για τη διαχείριση του όλου συστήματος, καθώς και από 5 ηλεκτρονικούς σταθμούς πληροφόρησης.
Η χωροθέτηση των σταθμών και οι λεπτομέρειες της λειτουργίας και των δύο αυτών συστημάτων, έγιναν μετά από στενή συνεργασία της Αναπτυξιακής Εταιρείας, της ΑΔΕΠ ΑΕ και των υπηρεσιών του Δήμου Πατρέων, στην κατεύθυνση της βέλτιστης αξιοποίησης των δύο έργων και  ουσιαστικά θα αποτελούν ένα ενιαίο Σύστημα Κοινοχρήστων Ποδηλάτων για την πόλη της Πάτρας.
Οι θέσεις των Σταθμών Κοινοχρήστων Ποδηλάτων είναι οι παρακάτω:
Σταθμοί Κοινοχρήστων Ποδηλάτων
1 Νότιος (νέος) λιμένας Πάτρας
2 Δημοτικός χώρος στάθμευσης «Γεώργιος Καλεντζώτης»
3 Πλατεία Τριών Συμμάχων / Κεντρικός Σιδηροδρ.Σταθμός*
4 Πλατεία Γεωργίου Α΄*
5 Αγορά Αργύρη / Πεζόδρομος Καψάλη
6 Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (Όλγας) 
7 Πλατεία Καποδίστρια (Μαρκάτο)
8 Πλατεία Υψηλών Αλωνίων
9 Πλατεία 28ης Οκτωβρίου (Πίνδου)
10 Πεζόδρομος Τριών Ναυάρχων (συμβολή με Μαιζώνος)
11 Σταθμός υποδοχής επιβατών «Παν. Κανελλόπουλος»

Η χρήση του ΣΚΠ Πάτρας θα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ προς όλους τους χρήστες.
Ως πολιτική ορθής χρήσης ορίζεται το διάστημα των τεσσάρων (4) ωρών από τη στιγμή της παραλαβής του ποδηλάτου από κάποιο σταθμό.
Οι εγγραφές αρχίζουν από τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2016.

Η εγγραφή συνδρομητών και η παραλαβή των ηλεκτρονικών καρτών θα γίνεται από:
τα γραφεία της ΑΔΕΠ ΑΕ (Ελευθερίου Βενιζέλου 38 & Σολωμού, Πάτρα). (10.00 – 14.00)
το ΚΕΠ - Εντός Συνεδριακού Κέντρου - Παλιό Λιμάνι,  Πάτρα. (12.00 - 14.00)
Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολίτη, (12.00 - 14.00)
Αναπτυξιακή Εταιρεία ΠΔΕ Αιγίου 23 & Αμερικής, (09.00 - 14.00)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.