HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Ερώτηση Παπαθεοδώρου για το θέμα των διακομιδών ασθενών στα Καλάβρυτα

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε πριν από λίγο ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Θεόδωρος Παπα...

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, κατέθεσε πριν από λίγο ο Βουλευτής Αχαΐας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Θεόδωρος Παπαθεοδώρου για το θέμα τον διακομιδών ασθενών στην ορεινή Αχαΐα 
Η ερώτηση έχει ως εξής: 
Προς τον Υπουργό Υγείας, κ.Ανδρέα Ξανθό.
Θέμα : «Η ενίσχυση του ΕΚΑΒ στις ορεινές περιοχές της Αχαΐας»
Στο νομό Αχαΐας η υποστελέχωση των δομών του ΕΚΑΒ  στοιχίζει ζωές πολιτών. Παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, εξακολουθεί να διογκώνεται το πρόβλημα της διακομιδής των ασθενών σε ολόκληρη την Αχαΐα. 
Όπως γνωρίζετε πρωταρχικός και κύριος σκοπός του ΕΚΑΒ είναι η επείγουσα προ-νοσοκομειακή φροντίδα των ασθενών, και οι διακομιδές επειγόντων περιστατικών στις κατάλληλες υγειονομικές μονάδες.
Ενδεικτικό των σημερινών ελλείψεων αποτελεί το τραγικό περιστατικό κατά το οποίο έχασε την ζωή του  ένας συνάνθρωπός μας στο Μπόσι Καλαβρύτων. Όταν κλήθηκε  ασθενοφόρο από τα Καλάβρυτα,  αλλά δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην κλήση εξαιτίας του χρόνιου προβλήματος με την έλλειψη προσωπικού. Έτσι ειδοποιήθηκε ασθενοφόρο από το Αίγιο  με αποτέλεσμα λόγω της απόστασης , όταν έφτασε να είναι πλέον αργά, αφού ο ασθενής κατέληξε.
Είναι γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής των Καλαβρύτων βρίσκονται συνεχώς σε μειονεκτική θέση στο βαθμό που τα τελευταία δύο χρόνια δεν υπάρχει αυτόνομο κέντρο ΕΚΑΒ. 
Η σημερινή κατάσταση εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία και τη ζωή των πολιτών των Καλαβρύτων. 
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σε ποιές  ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες διακομιδής ασθενών της Αχαΐας ;
2. Ποιά μέτρα θα λάβετε προκειμένου οι ορεινές περιοχές να αντιμετωπιστούν με διαφορετικό καθεστώς, δεδομένου των ειδικών αναγκών που αυτές παρουσιάζουν;
3. Τι προτίθεστε να πράξετε, ώστε το συντομότερο να ενισχυθεί το υποστελεχωμένο προσωπικό  του ΕΚΑΒ της περιοχής των Καλαβρύτων;»
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.