HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Δυτική Ελλάδα: "Καμία αλλαγή στα κριτήρια μεταφοράς των μαθητών"

Καμία απολύτως αλλαγή προς το δυσμενέστερο για τους μαθητές που δικαιούνται δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο τους δεν πρόκειται ν...

Καμία απολύτως αλλαγή προς το δυσμενέστερο για τους μαθητές που δικαιούνται δωρεάν μεταφορά από και προς το σχολείο τους δεν πρόκειται να εφαρμοστεί από τη νέα σχολική χρονιά, σύμφωνα με τον αρμόδιο διευθυντή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Κώστα Κόλαρη. Ο κ. Κόλαρης,  είναι καθησυχαστικός και διαβεβαιώνει τους γονείς ότι η ανησυχία τους δεν έχει βάσει καθώς όπως υποστήριξε τα κριτήρια είναι ίδια με πέρυσι και βασίζονται σε σχετική Υπουργική Απόφαση που έχει τεθεί σε εφαρμογή από το 2013.
Πιο συγκεκριμένα, τα όρια των αποστάσεων από το σπίτι του μαθητή στο σχολείο, ώστε να δικαιούται ειδικό μαθητικό δελτίο είναι: 1200 μέτρα για μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, 2500 μέτρα για μαθητές γυμνασίων και 4000 μέτρα για μαθητές Λυκείων.
«Για την επόμενη σχολική περίοδο η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος κάνει μέριμνα για το πως θα εξασφαλίσει έγκαιρα και με ασφάλεια τη μεταφορά των μαθητών, όπως ακριβώς ορίζει και η ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση).
Κάθε χρόνο η διαδικασία, όπως και φέτος έγινε έγκαιρα. Η ίδια ΚΥΑ ισχύει από το 2013, άρα τα ίδια όρια θα ισχύουν.
Η μεταφορά των μαθητών γίνεται με διάφορους τρόπους, με δημόσια συγκοινωνία ή αν δεν υπάρχει, επιστρατεύονται τα ίδια μέσα της Περιφέρειας και των δήμων. Αν δεν υπάρχουν αυτά, καλείται η Περιφέρεια να συνάψει συμβάσεις με οποιοδήποτε δημόσιο μεταφορικό μέσο. Αν δεν υπάρχει ούτε αυτό, τότε οι γονείς επιδοτούνται.
Όσοι μαθητές της Α/θμιας εκπαίδευσης είναι (σ.σ. κατοικούν) πάνω από 1200 μέτρα, δικαιούνται μεταφορά με δημόσια συγκοινωνία εφόσον η απόσταση που περιλαμβάνει την απόσταση της κατοικίας με τη στάση επιβίβασης και το σχολείο δεν υπερβαίνει τα όρια που σας είπα. Δηλαδή, η απόσταση από το σπίτι του παιδιού μέχρι το σχολείο θα πρέπει να είναι από 1200 μέτρα και πάνω, αλλά να μην χρειάζεται το παιδί να περπατά πάνω από 1200 μέτρα μέχρι τη στάση. Αν τηρούνται αυτές οι προϋποθέσεις, το σύστημα θα τους δώσει ειδικό μαθητικό δελτίο.
Κατηγορηματικά δεν αλλάζει τίποτα.
Έχουμε κάνει έγγραφα στο Υπουργείο, προκειμένου να μειωθούν τα παραπάνω όρια.
Με το ΚΤΕΛ υπήρχε ένα τυπικό κόλλημα. Έχει πληρωθεί ωστόσο, κανονικά.
Οι αιτήσεις των γονέων και η καταχώριση των αιτήσεων λήγει αυτή τη βδομάδα.  Έχουμε δώσει παράταση, αλλιώς θα δοθεί η δυνατότητα πάλι τον Σεπτέμβριο» είπε και μεταξύ άλλων ο κ. Κόλαρης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7".
από: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.