HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Επίσκεψη της Υπ. κ. Έλενας Κουντουρά στο Αίγιο (φωτό)

H αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά , κατά την τριήμερη επίσκεψη της στο Αίγιο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμ...

H αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά, κατά την τριήμερη επίσκεψη της στο Αίγιο, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Παναγίας Τρυπητής, πρόσφερε απλόχερα τον πολύτιμο χρόνο της προκειμένου να συναντηθεί με φορείς της πόλης και να συζητήσει μαζί τους σημαντικά θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας της.
Ο κύκλος των επαφών της καθώς και η επίσκεψη της στο Αίγιο έκλεισε με την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιο, το πρωί του Σαββάτου.
Η κ. Υπουργός έφτασε στο Επισκοπείο στις 12:00 π.μ., με τον συνεργάτη της Πέτρο Δαδιώτη, όπου την υποδέχθηκε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης μας, παρουσία του Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεώς μας π. Ιωακείμ Βενιανάκη καθώς και του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιγίου π. Χρήστου Τσάκαλου. Στη συζήτηση που ακολούθησε η κ. Κουντουρά αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα το Υπουργείο Τουρισμού, καθώς ο τουρισμός αποτελεί έναν τομέα που η σωστή και οργανωμένη διαχείριση του εξαρτάται άμεσα από τις ενέργειες σχεδόν όλων των υπολοίπων Υπουργείων. Χάρη όμως στην αγαστή συνεργασία μεταξύ των Υπουργείων οι προβλέψεις για τον τουρισμό είναι ευοίωνες για το 2016 καθώς για πρώτη φορά η έναρξη της τουριστικής περιόδου τοποθετείται στις αρχές Απριλίου, ενώ η λήξη της μετατίθεται στα τέλη Νοεμβρίου, τονίζοντας πως αυτά είναι τα αποτελέσματα του ανοίγματος του Υπουργείου σε χώρες όπως η Κίνα και τα Αραβικά Εμιράτα. 
Η κ. Κουντουρά δεν παρέλειψε να τονίσει πως η Αιγιάλεια είναι ένας ευλογημένος τόπος διαθέτοντας το μεγάλο πλεονέκτημα του βουνού και της θάλασσας, με προοπτική για δώδεκα μήνες το χρόνο τουρισμό. Άλλωστε μέσα στις προτεραιότητες της είναι και η ένταξη του θρησκευτικού τουρισμού. Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης κ. Αμβρόσιος αναφέρθηκε στις ενέργειες που ο ίδιος έχει κάνει και συνεχίζει ώστε να δοθεί ώθηση στον τουρισμό της περιοχής.
Μετά το πέρας των συζητήσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ξενάγησε την κ. Κουντουρά στους χώρους του υπό σύσταση Εκκλησιαστικού Μουσείου εντός του χώρου του Επισκοπικού Μεγάρου και κατόπιν, παρουσία και του Δημάρχου κ. Αθανασίου Παναγόπουλου, επισκέφθηκαν τον Ιερό Ναό Εισοδίων Θεοτόκου, που εδώ και 21 χρόνια αναμένεται η αποκατάσταση του μετά τον καταστροφικό σεισμό του 1995. 
Η κ. Υπουργός συμφώνησε με τον Σεβαστό Ποιμενάρχη μας πως είναι επιτακτική ανάγκη η εύρεση λύσης στο θέμα αποκατάστασης του μνημείου, το οποίο πρέπει να ενταχθεί άμεσα στα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Κατόπιν η κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί ένα ακόμα στολίδι της πόλης του Αιγίου, το «Μουσείο Ιακώβου Τσούνη». Συνοδευόμενη από τον Μητροπολίτη μας η κ. Κουντουρά ξεναγήθηκε από την υπεύθυνη του Μουσείου κ. Χρύσα Δημητρίου, όπου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσήλωση θαύμασε την ποικιλία και την ιστορική αξία των εκθεμάτων και εντυπωσιασμένη από την πολυσχιδή προσωπικότητα του νεώτερου Βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναγνώρισε το μεγάλο θάρρος και το ψυχικό μεγαλείο του ευεργέτη τονίζοντας πως η συλλογή αυτή αποτελεί έναν θησαυρό ύψιστης ιστορικής αξίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.