HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΑΙΓΙΟ: Απεργιακή συγκέντρωση στη πλατεία Αγίας Λαύρας

Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΙΓΙΟΥ (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες, τις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις νέες, όλες τις γυναίκες των λ...

Η ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΙΓΙΟΥ (μέλος της ΟΓΕ) καλεί τις εργαζόμενες, τις αγρότισσες, τις αυτοαπασχολούμενες, τις νέες, όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να δώσουν το «παρών» στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 8 Μάη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Αγίας Λαύρας στο Αίγιο.
Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν: 
Η 1η Μάη
- Είναι μέρα τιμής της θυσίας των εργατών και εργατριών του Σικάγο το 1886 και συνολικά των αγώνων της εργατικής τάξης και του λαού ενάντια στην εκμετάλλευση.
- Είναι αφορμή για αναλογιστεί κάθε εργαζόμενη, άνεργη και νέα γυναίκα μέσα από πιο σκληρό και μακρύ δρόμο κατακτήθηκε κάθε εργατικό και λαϊκό δικαίωμα.
- Είναι μέρα εφαλτήριο για να πάρουν οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στα χέρια τους τη σκυτάλη των αγώνων αυτών.
Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, των πρωτοπόρων γυναικών και αντρών, που με θυσίες και αίμα χάραξαν τους δρόμους των εργατικών κατακτήσεων. Είναι εφαλτήριο για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που σήμερα σαρώνει κάθε δικαίωμα, φάρος που φωτίζει τους αγώνες που διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους.
130 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο το 1886.
Στη χώρας μας, οι εργαζόμενες, οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών βρίσκονται αντιμέτωπες με την πολιτική κυβέρνησης– ΕΕ – κεφαλαίου, που εξαπολύει επίθεση στις ΣΣΕ, στο 8ωρο, στα εργασιακά δικαιώματα και τσακίζει ό,τι έχει απομείνει από την Κοινωνική Ασφάλιση. Τις επόμενες μέρες ετοιμάζονται να ψηφίσουν το νομοσχέδιο- λαιμητόμο για το ασφαλιστικό.
Η σφοδρότητα της επίθεσης που ετοιμάζουν στην κοινωνική ασφάλιση μας φέρνει αντιμέτωπους με προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι τον 19ο αιώνα. Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Το ασφαλιστικό περιέχει όλο το πλαίσιο προστασίας (υγεία, πρόνοια..) κάθε εργαζόμενης, κάθε φτωχομεσαίας αγρότισσας κάθε νέας και συνταξιούχου. Και από πάνω έρχεται νέα άγρια φορολογία για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες, την ίδια στιγμή που φοροαπαλλάσσονται με διάφορες τροπολογίες βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες.
Η κυβέρνηση μαζί με τα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και στηρίζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν συμφωνήσει για απελευθέρωση των απολύσεων, νέα μείωση μισθών και μεροκάματων, περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης, πλειστηριασμούς για τα σπίτια του λαού.
Απαντάμε με οργάνωση της πάλης μας . Καμία εργαζόμενη μόνη της. Οργανωμένες αντιπαλεύουμε τους εκμεταλλευτές του μόχθου μας. Όλες γινόμαστε μέλη της Ομάδας Γυναικών Αιγίου και της ΟΓΕ. Μέλη στα σωματεία μας. Οργανώνουμε την 48ωρη απεργία-κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο νέο νομοσχέδιο. Να μην περάσει το νέο έγκλημα. Δεν θα παραδώσουμε την ασφάλιση στα κοράκια των ασφαλιστικών εταιριών. Η 1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.