HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Κατσανιώτης: «Να σταματήσει αμέσως η κατάσχεση της κρατικής αρωγής στους πυρόπληκτους/σεισμόπληκτους για οφειλές προς το Δημόσιο.»

Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να σταματήσει η κατάσχεση για οφειλές προς το Δημόσιο της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής που δίδεται στους πυρόπλ...

Νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να σταματήσει η κατάσχεση για οφειλές προς το Δημόσιο της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής που δίδεται στους πυρόπληκτους και σεισμόπληκτους για την αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν, ζητάει από την Κυβέρνηση ο Βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας και Αναπληρωτής Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, κ. Ανδρέας Κατσανιώτης.
Με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας, Εσωτερικών και Υποδομών επεσήμανε ότι στη δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλουν οι δικαιούχοι να ολοκληρώσουν τις απαιτούμενες εργασίες αποκατάστασης των κτιρίων τους μέσω της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής (Δ.Κ.Α.), αποτελεί σημαντική τροχοπέδη η κατάσχεσή της για οφειλές προς το Ελληνικό Δημόσιο και Ασφαλιστικό Φορέα. Ο Βουλευτής τόνισε ότι είναι αναγκαίο να εξαιρείται η Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) της κατάσχεσης για οφειλές των δικαιούχων προς το Ελληνικό Δημόσιο, έτσι ώστε να μπορέσουν να ολοκληρώσουν οι πυρόπληκτοι/σεισμόπληκτοι τις  απαιτούμενες εργασίες ανακατασκευής των κτιρίων που υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές από τις καταστροφές.
Τέλος, ρώτησε τους αρμόδιους Υπουργούς αν θεωρούν ηθικό να γίνεται κατάσχεση της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής (Δ.Κ.Α.) που δίδεται σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές ή σε έκτακτες ανάγκες, αν προτίθενται και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος  να προβούν σε νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να εξαιρείται η Δωρεάν Κρατική Αρωγή (Δ.Κ.Α.) της κατάσχεσης και να μην υπόκειται σε παρακράτηση και συμψηφισμό με τυχόν οφειλές του δικαιούχου προς το Ελληνικό Δημόσιο και σε Ασφαλιστικό Φορέα, προκειμένου να ολοκληρώσουν οι πυρόπληκτοι/σεισμόπληκτοι τις εργασίες επισκευής/ανακατασκευής και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.