HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΠΑΤΡΑ: Πεζόδρομος ο κεντρικότερος δρόμος της πόλης,

Την πλήρη πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος αποφάσισε εντέλει η δημοτική αρχή της Πάτρας, προχωρώντας έτσι στην υλοποίηση του αρχικού σχεδια...

Την πλήρη πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος αποφάσισε εντέλει η δημοτική αρχή της Πάτρας, προχωρώντας έτσι στην υλοποίηση του αρχικού σχεδιασμού για την διαμόρφωση του ιστορικού κέντρου της πόλης.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έργων και πολεοδομικού σχεδιασμού, Παύλος Στάμος, στο patrasevents.gr η μελέτη για το έργο είναι ήδη έτοιμη, ενώ οι σκέψεις που υπήρχαν από την δημοτική αρχή για την μετατροπή της Μαιζώνος σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας δεν θα προχωρήσουν.
Ο βασικός λόγος για την εξέλιξη αυτή έχει να κάνει με το ΣΕΣ στο οποίο είναι ενταγμένο το έργο, τόσο της Μαιζώνος, όσο και της συνολικής ανάπλασης του ιστορικού κέντρου της Πάτρας.
«Αν προχωρούσαμε στην μετατροπή της Μαιζώνος σε δρόμο ήπιας κυκλοφορίας αυτό θα άλλαζε τον χαρακτήρα και τον αρχικό σχεδιασμό του έργου και θα υπήρχε πρόβλημα στην ένταξη του στο ΣΕΣ.
Κάτι που θα σήμαινε περεταίρω καθυστέρηση για την υλοποίηση του έργου. Αποφασίσαμε έτσι να μην αλλάξουμε τον αρχικό σχεδιασμό της Μαιζώνος και να προχωρήσουμε στην πλήρη πεζοδρόμηση της».
Στην πρόθεση της δημοτικής αρχής για την πεζοδρόμηση της Μαιζώνος είναι η διέλευση μόνο των ποδηλάτων, πέρα από τους πεζούς, κάτι που όμως δεν είναι σίγουρο γιατί για κάτι τέτοιο χρειάζονται επιπλέον μελέτες που θα πρέπει να έχουν την έγκριση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Πάντως το σημαντικό είναι ότι ο κεντρικότερος δρόμος της Πάτρας θα πεζοδρομηθεί με την Αχαϊκή πρωτεύουσα να ακολουθεί το παράδειγμα και άλλων μεγάλων πόλεων που πεζοδρομούν το μεγαλύτερο κομμάτι του ιστορικού τους κέντρου.
Η πεζοδρόμηση της Μαιζώνος θα συνδυαστεί με την παράλληλη ανάπλαση του δρόμου και αναμένεται να δώσει μία νέα πνοή στο ιστορικό κέντρο της Πάτρας. Αποτελεί δε ένα μέρος του νέου χάρτη της Πάτρας που προβλέπει μετά το έργο της διάνοιξης της Κανακάρη την αντιδρόμηση της Κορίνθου.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα στελέχη της δημοτικής αρχής το έργο αναμένεται να  ξεκινήσει μέσα σε 1,5 με 2 χρόνια από τώρα, αφού πρώτα ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες γραφειοκρατικές διαδικασίες.
ΠΗΓΗ: patrasevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.