Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα αποκαλυπτήρια του "ΑΕΤΟΥ" της Αστυνομίας στην Δυτική Ελλάδα (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες θα μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο, σε απομακρυσμένες περιοχές  της Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρ...

Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες θα μεταβαίνουν σε προγραμματισμένο χρόνο, σε απομακρυσμένες περιοχές  της Αχαΐας, Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας, διαθέτοντας κατάλληλο εξοπλισμό και παρέχοντας επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες
Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη δράση αναπτύσσεται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α. Ε. Τ. Ο. Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων
Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) επεκτείνεται από σήμερα και στις τέσσερις Διευθύνσεις Αστυνομίας της Δυτικής Ελλάδας, (Αχαΐα, Ηλεία, Ακαρνανία και Αιτωλία) στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου « Α.Ε.Τ.Ο.Σ. » για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, διαθέτει από σήμερα τέσσερις Κινητές Αστυνομικές Μονάδες (Κ.Α.Μ.), οι οποίες θα  προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους πολίτες των απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρειάς μας.
Οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες θα μεταβαίνουν, σε προγραμματισμένο χρόνο, σε απομακρυσμένες περιοχές των Περιφερειακών Ενοτήτων Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας και διαθέτοντας πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό θα παρέχουν επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.
Πιο αναλυτικά, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα αποτελείται από ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα που διαθέτει κατάλληλο εξοπλισμό και στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς (τάξης, ασφάλειας και τροχαίας), οι οποίοι ακολουθούν εβδομαδιαίο πρόγραμμα περιπολίας, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών, την στενότερη συνεργασία μαζί τους και κατ’ επέκταση την βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.
Ειδικότερα, η φιλοσοφία του θεσμού των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων και ο τρόπος συγκρότησης και λειτουργίας τους, βασίζονται στη διαμόρφωση μιας νέας αστυνομικής πραγματικότητας, όπου η Αστυνομία μεταβαίνει με δική της πρωτοβουλία στον πολίτη, ενώ παράλληλα πρόκειται για μια συμπληρωματική - εναλλακτική αναβάθμιση του αστυνομικού έργου, μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο αστυνόμευσης το οποίο αποδεικνύει την έμπρακτη αστυνομική παρουσία σε περισσότερες τοπικές κοινωνίες ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές.
Ως προς την αποστολή των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, αυτή συνίσταται στη συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης, ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών και της παροχής εξυπηρέτησης στους πολίτες. Αναλυτικότερα :
1.Διενεργούν περιπολίες, αναπτύσσοντας σχέσεις επικοινωνίας και συνεργασίας με τους πολίτες συνεργαζόμενοι αρμονικά με τους τοπικούς φορείς των περιοχών.
2. Καταγράφουν και διεκπεραιώνουν προβλήματα που εντοπίζουν στην περιοχή δραστηριοποίησής τους και χρήζουν αστυνομικής παρέμβασης, σε συνεργασία με τις αρμόδιες Αστυνομικές Υπηρεσίες.
3. Συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με κάθε ζήτημα που αφορά παράνομες δραστηριότητες ή αποτελεί αντικείμενο αστυνομικής διερεύνησης.
4. Υποδέχονται τους πολίτες στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του οχήματος, παρέχοντας τους πληροφορίες και διεκπεραιώνοντας, καθημερινού χαρακτήρα υποθέσεις τους.
5. Ενημερώνονται για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των περιοχών στις οποίες πρόκειται να δραστηριοποιηθούν και επιδεικνύουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη διαπίστωση, καταγραφή και προώθηση, μέσω των τοπικών Αστυνομικών Τμημάτων, συμβάντων ή καταστάσεων που βλάπτουν ή επιβαρύνουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων, ιδίως των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Τονίζεται ότι  επιδίωξη της Ελληνικής Αστυνομίας, είναι οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες να ενσωματωθούν στις τοπικές κοινωνίες των περιοχών δραστηριοποίησής τους και να συμβάλλουν αποφασιστικά στην ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης των συμπολιτών μας.
Σήμερα (23-05-2016) το πρωί, στο συνεδριακό κέντρο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών, στο Νέο Λιμάνι Πατρών, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην οποία ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Φώτιος ΤΣΟΛΚΑΣ, παρουσίασε την επέκταση του θεσμού της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στη Δυτική Ελλάδα.
Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους, ο σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χαράλαμπος ΚΟΥΝΕΛΗΣ, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ, ο Αντιπεριφειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας κ. Γρηγόριος ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ, η Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας κα Χριστίνα ΣΤΑΡΑΚΑ, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Ευθύμιος ΚΟΤΖΑΣ, ο Δήμαρχος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων κ. Διονύσιος ΜΠΑΛΙΟΥΚΟΣ, ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ, ο Δήμαρχος Ερυμάνθου κ. Αθανάσιος ΚΑΡΠΗΣ, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Χρήστος ΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. ΚΩΝΤΑΝΤΑΡΑΣ Σπυρίδων, ο Αναπληρωτής Δημάρχου Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Δημήτριος  ΜΠΟΥΣΜΠΟΥΡΕΛΗΣ, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Νικόλαος ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ , ο Αντιδήμαρχος Πατρέων κ. ΠΛΕΣΣΑΣ Διονύσιος,  ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κ. Νικόλαος ΚΟΝΤΟΕΣ και ο άμεσος εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Πύργου κ. ΥΦΑΝΤΗΣ Ζώης.
Εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας παρέστησαν ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων, Υποστράτηγος ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Νικόλαος, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Πατρών ΚΕΤΧ Ταξίαρχος Χαράλαμπος ΣΤΕΛΙΑΝΟΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αχαΐας Ταξίαρχος Ιωάννης ΣΕΪΝΤΗΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας Αστυνομικός Διευθυντής ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ Δημήτριος, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας Αθανάσιος ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας Πύραρχος Νικόλαος ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗΣ, οι βοηθοί του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδας, Αστυνομικοί Διευθυντές Νικόλαος ΚΟΤΡΩΝΙΑΣ, Χρήστος ΜΑΖΑΡΑΚΙΩΤΗΣ και Βασίλειος ΤΣΟΥΡΑΣ, εκπρόσωποι της Ναυτικής Διοίκησης Ιονίου, της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, Πρόεδροι Συνδικαλιστικών Ενώσεων, Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πολιτικό και αστυνομικό προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Κατά την εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμό ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου κ. Νικόλαος ΚΑΖΑΝΤΖΗΣ και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πατρών κ. Νικόλαος ΚΟΝΤΟΕΣ, ενώ ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Φώτιος ΤΣΟΛΚΑΣ ανέφερε κατά την ομιλία του μεταξύ άλλων τα εξής:
«Ο επιτυχημένος θεσμός των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων (Κ.Α.Μ.) επεκτείνεται από σήμερα και στη Δυτική Ελλάδα, στο πλαίσιο της εφαρμογής του Επιχειρησιακού Σχεδίου «Α.Ε.Τ.Ο.Σ.» για την Αστυνόμευση - Επιτήρηση Τοπικών Οικισμών & Συνόρων.
Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα είναι ένα ειδικά διαμορφωμένο όχημα με κατάλληλο εξοπλισμό, στελεχώνεται από τρεις ένστολους αστυνομικούς, που προέρχονται από Υπηρεσίες Τάξης Τροχαίας και Ασφάλειας, ο ένας εκ των οποίων είναι ανακριτικός υπάλληλος.
Οι αστυνομικοί θα ακολουθούν συγκεκριμένο εβδομαδιαίο πρόγραμμα, δρομολόγιο περιπολίας, το οποίο θα εκπονείται από τις κατά τόπο Διευθύνσεις Αστυνομίας, ανάλογα με τις αναφυόμενες ανάγκες σε πρωινή και απογευματινή βάρδια, περιπολώντας σε οικισμούς και απομακρυσμένες περιοχές στην Αχαΐα, την Ηλεία, την Αιτωλία και την Ακαρνανία.
Η αποστολή των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων, συνίσταται στη συμπλήρωση της οργανωμένης αστυνομικής δράσης, ιδίως σε θέματα γενικής αστυνόμευσης, μέσω της διενέργειας περιπολιών και της παροχής υπηρεσιών στους πολίτες, αποσκοπώντας στην ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας σε απομακρυσμένες περιοχές, τη βελτίωση σε ικανοποιητικό βαθμό της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών και τη διασφάλιση της άμεσης επιχειρησιακής ανταπόκρισης σε ζητήματα αστυνομικού ενδιαφέροντος διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την καθημερινότητα των πολιτών στο μέγιστο βαθμό και συμπληρώνοντας το κύριο έργο των Αστυνομικών Τμημάτων ως παράπλευρη δράση του πλέγματος εμφανούς αστυνόμευσης.
Η κινητή αστυνομική μονάδα θα αποτελεί ουσιαστικά ένα κινούμενο αστυνομικό τμήμα το όποιο θα καλύπτει μια μεγάλη εδαφική έκταση περιοχή των απομακρυσμένων περιοχών της Περιφέρεια μας, με σκοπό την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των κατοίκων τους, σε καθημερινή βάση».
Και συνέχισε λέγοντας:
«Σκοπός μας είναι, η Κινητή Αστυνομική Μονάδα να  ενσωματωθεί στις τοπικές κοινωνίες, αποτελώντας ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης και αντιμετώπισης αστυνομικών θεμάτων. Δηλαδή, ένα νέο μοντέλο αστυνόμευσης, το όποιο θα συμβάλλει στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών, στη στενότερη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς αλλά κυρίως, στην περαιτέρω ανάπτυξη μιας φιλικής και ανθρώπινης προσέγγισης της Αστυνομίας προς τον πολίτη.
Για την λειτουργία των κινητών αστυνομικών μονάδων οι Διευθύνσεις Αστυνομίας Αχαΐας, Ηλείας, Αιτωλίας και Ακαρνανίας  διαθέτουν τέσσερα (4) οχήματα τύπου van, με πλήρη ηλεκτρονικό εξοπλισμό, τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο των Υπηρεσιών τους, στην αστυνόμευση και επιτήρηση των περιοχών αρμοδιότητάς μας.
Κύριες και κύριοι, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, έτσι ώστε το νέο αυτό μοντέλο σύγχρονης αστυνόμευσης να πετύχει, καθόσον εκφράζει μια νέα φιλοσοφία προσέγγισης και εξυπηρέτησης του πολίτη.»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.