Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Αναγνωστοπούλου: "Χωρίς προβλήματα ελλείψεων στα Σχολεία το Σεπτέμβριο"

Για τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει στο χώρο της Παιδείας, μίλησε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, αλλά και...

Για τα φλέγοντα ζητήματα που έχουν προκύψει στο χώρο της Παιδείας, μίλησε η αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, αλλά και για την παραπληροφόρηση που επιχειρείται από διάφορους «κύκλους» στα ζητήματα αυτά.
«Οι επαγγελματικές σχολές των Νοσοκομείων είχαν καταργηθεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και εμείς θέλαμε να αναβιώσει αυτός ο θεσμός και να αναβαθμιστεί, δηλαδή να γίνουν ΔΙΕΚ. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στο δημόσιο χαρακτήρα όλων αυτών των δομών. Θέλουμε ένα νοσηλευτικό προσωπικό που δεν θα έχει κόστος να σπουδάσει και συγχρόνως θα είναι μέσα στα νοσοκομεία. Μας βοήθησε πάρα πολύ και η 6η ΥΠΕ παραχωρώντας μας κτίριο.
Προσπαθούμε με κάθε τρόπο, να κρατήσουμε το δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας, κάτι που δεν είναι εύκολο έτσι όπως είχαν γίνει τα πράγματα.
Το είπε και ο κ. Μητσοτάκης στο συνέδριο της ΝΔ ότι οι μαθητές είναι πελάτες. Από γραπτό κείμενο και μας το εξήγησε ως ανταποδοτικότητα. Ότι δίνεις παίρνεις», σημείωσε η κα Αναγνωστοπούλου.
Για το ολοήμερο σχολείο ξεκαθάρισε, «πραγματικά η διαστρέβλωση δεν έχει όρια. Στην Βουλή είπαν ότι καταργούνται τα ολοήμερα και όταν είδαν ότι αυτό δεν περνάει, είπαν ότι υποβαθμίζονται. Στην ουσία όμως η αλήθεια είναι ότι επεκτείνεται το ολοήμερο σε όλα τα σχολεία. Αυτή η διαστρέβλωση που υπάρχει είναι άνευ προηγουμένου.
Αυτό που είπε ο Υπουργός σε όλους τους τόνους, είναι ότι από Σεπτέμβρη το οποιοδήποτε παιδί και για τους άνεργους, ενώ αυτό δεν ίσχυε πριν, θα μπορεί να έχει πρόσβαση στα ολοήμερα σχολεία. Όσοι έχουν αμφιβολία να διαβάσουν το νόμο. Πετάνε φωτοβολίδες για να τρομοκρατείται ο κόσμος».
Για την «φιλολογία» περί προβλημάτων στο άνοιγμα των σχολείων τον Σεπτέμβρη, η κα Αναγνωστοπούλου τόνισε μιλώντας "Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7", «η δέσμευση του Υπουργού είναι ότι το Σεπτέμβριο τα σχολεία θα ανοίξουν με όλους τους καθηγητές και τους δασκάλους, όπως και με όλα τα βιβλία. Δεν θα είμαστε στις εποχές που τα βιβλία δόθηκαν σε φωτοτυπίες.  Το Υπουργείο Παιδείας δίνει έναν αγώνα τεράστιο για κρατηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των σχολείων. Αυτό είναι που τους ενοχλεί».

Για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μειώνεται το ποσοστό εισαγωγής των ΕΠΑΛ από το 20% στο 2,8%, ανέφερε, «που το είδαν αυτό; ίσα, ίσα για τα ΕΠΑΛ προβλέψαμε κάτι που δεν προβλεπόταν ποτέ. Από τα γενικά λύκεια αν ένα παιδί είχε αρρωστήσει μπορούσε να επαναλάβει την εξέταση, κάτι που απαγορευόταν στα ΕΠΑΛ. Με διάταξη είπαμε και τα παιδιά των ΕΠΑΛ, δεν είναι δεύτερης κατηγορίας, έχουν αυτό το δικαίωμα.
Όχι μόνο δεν έχουμε τέτοια πρόθεση, αλλά το αντίθετο».

Ενώ για τις μεγάλες αλλαγές στα Πανεπιστήμια και όσον αφορά το ζήτημα της μέχρι πρότινος φορολόγησης των μεταδιδακτορικών υποτρόφων, τόνισε, «οι μεταδιδακτορικοί υπότροφοι είχαν μπλοκάκι και αυτό σήμαινε ότι το 40% της αμοιβής τους πήγαινε για την ασφάλεια τους. Τώρα θα είναι στο ΙΚΑ και δεν θα επιβαρύνονται ασφαλιστικά και φορολογικά οι υπότροφοι.

Δεν έχουμε κάνει όλα όσα θέλουμε να κάνουμε. Σε αυτό το δρόμο όμως είμαστε. Αυτό είναι το πρόβλημά τους. Ότι ανατρέπουμε πράγματα που είχαν δρομολογηθεί για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας».

Τέλος η κα Αναγνωστοπούλου ξεκαθάρισε, «Οι πανελλήνιες θα γίνουν κανονικά. Ο κ. Παπαθεοδώρου  προκειμένου να μας χτυπήσει έβαλε ένα θέμα που ταράζει την ψυχική ηρεμία που πρέπει να έχουν οι μαθητές σε μια δύσκολη περίοδο, όπως είναι οι εξετάσεις. Είναι πραγματικά αίσχος αυτό το πράγμα. Επενδύουν στην τρομοκράτηση ενός ευαίσθητου τμήματος. Αλλάζουν μέλη της επιτροπής για τις εξετάσεις. Έτσι γίνεται πάντα. Ακόμα και εγώ δεν την ξέρω αυτή την επιτροπή. Να έχουν καλή επιτυχία όλα τα παιδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.