Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρυτων στην Ζάκυνθο

O Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, από ομάδα στενών συ...

O Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Αμβρόσιος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Θεόκλητο, από ομάδα στενών συνεργατών του, κληρικών και λαϊκών, καθώς και από ομάδα μοναζουσών από την Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βερίνου, μετέβη την Τρίτη 17 Μαΐου 2016 στο Ιερό Ησυχαστήριο της Παναγίας της Ελευθερωτρίας στο νησί της Ζακύνθου, όπου τέλεσε, με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου κ. Διονυσίου την Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του μακαριστού Γέροντα Χρυσοστόμου Γκέλμπεση με την συμπλήρωση ενός έτους από την κοίμησή του, ενώ μίλησε με πολύ θερμά λόγια για την γνωριμία του με τον Γέροντα και την προσωπικότητά του. Ο Σεβασμιώτατος είχε την μεγάλη ευλογία να συναντήσει τον Γέροντα προ έτους, δύο μόλις ημέρες πριν αναπαυθεί εν Κυρίω. Του εμπιστεύθηκε τις αγωνίες και τα προβλήματα της Μητροπόλεώς του και ζήτησε τις προσευχές του για αίσια έκβαση όλων. Ο μακαριστός Γέροντας, με την πεποίθηση της πνευματικότητας που τον διέκρινε, τον διαβεβαίωσε ότι όλα θα ξεπεραστούν και θα έχουν αίσια έκβαση.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, οι μοναχές του Ιερού Ησυχαστηρίου κατευχαριστημένες και κατενθουσιασμένες από την αρχιερατική επίσκεψη και ευλογία, ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας και την συνοδεία του και προσέφεραν το καθιερωμένο κέρασμα, ενώ ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με την σειρά του την Αδελφότητα για την άψογη φιλοξενία. Η ομάδα των προσκυνητών, αφού επισκέφτηκε το κελί του Γέροντα και τον τάφο του, αναχώρησε για την πόλη της Ζακύνθου, όπου είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει το άφθαρτο λείψανο του Αγίου Διονυσίου, πολιούχου και προστάτου της νήσου Ζακύνθου, να αναπέμψει μια σύντομη δέηση και να ζητήσει τις πρεσβείες του.
Έπειτα ο Σεβασμιώτατος με τους προσκυνητές γευμάτισαν σε κοντινό εστιατόριο, περιηγήθηκαν στην πόλη της Ζακύνθου και αργά το απόγευμα πήραν το δρόμο της επιστροφής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.