Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Σύγχρονη εκπαίδευση με θέμα τα Καλάβρυτα από το 61ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα εξαιρετικό διαδικτυακό μάθημα που έχει να κάνει με τα Καλάβρυτα παρουσιάστηκε από το 61ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας. Η εργασίας έγινε ...

Ένα εξαιρετικό διαδικτυακό μάθημα που έχει να κάνει με τα Καλάβρυτα παρουσιάστηκε από το 61ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας. Η εργασίας έγινε στα πλαίσια του προγράμματος "Μαθαίνουμε Παρέα" που προκηρύχθηκε από το ίδρυμα Λάτση. Τον συντονισμό έ\είχε ο διευθυντής του σχολείου Ανδρέας Φίλιας, η Καλαβρυτινής καταγωγής κ. Φάκου Αγγελική και τη Μακεδόνισσα κ. Παπασημεών Μαρία, Το 61ο δημοτικό σχολείο Πάτρας επιλέχθηκε μαζί με αλλα 16 σχολεία απο όλη την Ελλάδα ανάμεσα απο 150 σχολεία που είχα καταθέσει αίτηση συμμετοχής. 
Η πρόταση που κατέθεσε το Σχολείο, είχε να κάνει με την με ανάπτυξη διαδικτυακών μαθημάτων. 
Ο διευθυντής του σχολείο Ανδρέας Φίλιας μιλώντας στο ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS τόνισε:
"Πρόκειται για μαθήματα που μαγνητοσκοπούνται απο το ίδιο το σχολείο, μοντάρονται και αναρτώνται στη ιστοσελίδα του σχολείου όπου οι μαθητές μπορούν να τα παρακολουθούν κι απο το σπίτι τους οπότε αυτά αποφασίσουν. Το καλό ειναι οτι μπορούν να μπουν στη συνέχεια σε ειδική εκπαιδευτική πύλη και να απαντήσουν σε ερωτήσεις πάνω στα μαθήματα αυτά, με την καθοδήγηση του προγράμματος.  Αν κάπου δηλαδή δυσκολεύονται το πρόγραμμα τους οδηγεί αυτόματα στο σημείο που υπάρχει η απάντηση. Έτσι παίζοντας, μαθαίνουν και κυρίως μαθαίνουν ότι ο υπολογιστής έχει και άλλη χρήση εκτός απο τα βιντεοπαιχνίδια το fb και άλλα πολλά..."

Το πρώτο μάθημα που έχει ολοκληρωθεί ειναι αυτό που έχει σχέση με τα Καλάβρυτα. Μεσα απο μια εκδρομή και επίσκεψη στα Καλάβρυτα φτιάχτηκε ένα εξαιρετικό βίντεο που η εκδρομή στην ουσια έγινε μάθημα.
Το πρόγραμμα επιχορηγήθηκε από το ίδρυμα Λάτση με 3000€ τα οποία διατέθηκαν για κυρίως για τεχνολογικό εξοπλισμό. Αξίζει να σημειωθεί οτι όλη η εργασία έγινε από το σχολείο χωρίς καμία βοήθεια ειδικού.
Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστω στα παιδιά και στους καθηγητές του για την τιμή που έκαναν στον τόπο μας με την επιλογή, την προβολή και την εξαιρετική του δουλειά!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.