HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Η 6η ΥΠΕ για το ζήτημα των διακομιδών ασθενών στα Καλάβρυτα

Έπρεπε να χαθεί μια ζωή για να υπάρξει κινητοποίηση τόσο της 6ης ΥΠΕ όσο και του Υπουργείου Υγείας. Δύο χρόνια τώρα, τόσο η διοίκηση του...

Έπρεπε να χαθεί μια ζωή για να υπάρξει κινητοποίηση τόσο της 6ης ΥΠΕ όσο και του Υπουργείου Υγείας. Δύο χρόνια τώρα, τόσο η διοίκηση του Νοσοκομείου, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου, ο Δήμος Καλαβρύτων πολλοί, φορείς  αλλά και τοπικοί βουλευτές, έχουν κάνει επανειλημμένα διαβήματα σε όλα τα επίπεδα χωρίς ακόμα να έχει δοθεί λύσει και με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές. 
Μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκλήθηκε από τον χαμό του συμπατριώτης μας στο Μπόσι Καλαβρύτων και την έλλειψη διακομιδής, είδηση που έβγαλε το kalavrytanews.com, ο Υποδιοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Δημήτρης Κωστακιώτης, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7» τόνισε οτι πρέπει να... καλυφτούν οι βάρδιες των ασθενοφόρων στα Καλάβρυτα
Όπως εξήγησε ανάλογα δυσάρεστα περιστατικά γίνονταν στην Αχαΐα και δυστυχώς θα συνεχίζονται να συμβαίνουν λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου του Νομού.
«Δεν είναι ευχάριστο. Το καλύτερο θα ήταν πάντα να τα προλαβαίνεις αλλά δεν μπορείς να τα προλαβαίνεις, δεν γίνεται να υπάρχει ένα ασθενοφόρο στην περιοχή του καθενός. Αυτό που πρέπει να υπάρξει είναι σωστή υγειονομική κάλυψη όλων των βαρδιών, πράγμα για το οποίο έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σκληρά εδώ και ενάμιση χρόνο για την περιοχή των Καλαβρύτων που όντως πάσχει όσον αφορά στην κάλυψή της», επισήμανε ο κ. Κωστακιώτης.
Αναφερόμενος ειδικά στο θέμα που έχει δημιουργηθεί μετά την μεταφορά των οδηγών του Νοσοκομείου Καλαβρύτων, στο ΕΚΑΒ με νομοθετήματα των προηγούμενων κυβερνήσεων, σχολίασε ότι δημιούργησε δυσκολίας κάλυψης της περιοχής.
«Εκεί που ένας οδηγός με ένα νοσηλευτή έπαιρνα το ασθενοφόρο και πήγαιναν κάπου, τώρα χρειάζονται να ανεβαίνουν δύο-δύο, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον η δυνατότητα κάλυψης των μισών βραδιών σε μια εποχή το μόνο που δεν μπορούσαμε να κάνουμε ήταν μαζικές προσλήψεις για να καλύπτουμε όλες τις βάρδιες», συμπλήρωσε. Πάντως ο κ. Κωστακιώτης εξήγησε ότι έχει αρχίσει ήδη προσπάθεια εξεύρεσης αντιμετώπισης του ζητήματος η οποία έχει τρεις βασικές παραμέτρους: Την εκπαίδευση άλλων επαγγελματιών οδηγών στη χρήση ασθενοφόρων, την πρόληψη προσωπικού και το «σπάσιμο» των βαρδιών.
«Υπάρχει ήδη πρόβλεψη να μπορεί το ασθενοφόρο της περιοχής να το οδηγούν και επαγγελματίες οδηγοί από την Πυροσβεστική, από τον Δήμο ή από οπουδήποτε αλλού μετά από μια ταχύρυθμη εκπαίδευση στο ΕΚΑΒ, πρόγραμμα το οποίο το έχουμε ξεκινήσει και θα δώσει μια βοήθεια.
Το δεύτερο, το οποίο έχει συζητηθεί με τον νέο Διοικητή του ΕΚΑΒ, είναι ότι πρέπει να εξαιρέσουμε την νομική υποχρέωση να είναι δύο οδηγοί επάνω, ώστε να διπλασιάσουμε την κάλυψη των βαρδιών.
Το τρίτο και βασικότερο είναι ότι εκκρεμούν, και τις περιμένουμε, να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις διασωστών και πληρωμάτων ασθενοφόρων στο ΕΚΑΒ….
Στο μεταξύ φροντίζουμε να μην υπάρχει καμία βάρδια ακάλυπτη όλο το 24ωρο αλλά όχι με δύο ασθενοφόρα. Φιλοδοξία μας είναι, το επόμενο διάστημα ,με τις προσπάθειες που καταβάλουμε να μπορέσουμε να δώσουμε πληρέστερη κάλυψη», ανέφερε ο Υποδιοικητής της 6ης ΥΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.