Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Απόδραση στα Ύδατα της Στυγός 21 Μαΐου 2016 - Μοναδικές φωτό

Μια μοναδική εμπειρία γνώρισε ομάδα ορειβατών που ανέβηκε στο Χελμό (Σάββατο 21 Μαΐου 2016) και... βράχηκε από τα μυθικά νερά της Στύ...

Μια μοναδική εμπειρία γνώρισε ομάδα ορειβατών που ανέβηκε στο Χελμό (Σάββατο 21 Μαΐου 2016) και... βράχηκε από τα μυθικά νερά της Στύγας. Την πεζοπορία οργάνωσε ο Σύλλογος Ορειβασίας Χιονοδρομίας και Αναρρίχησης Καλαβρύτων και οδηγός ήταν ο Βασίλης Τομάσης.
Οι ορειβάτες απόλαυσαν τα παιχνίδια της φύσης και την... διαμάχη χειμώνα και άνοιξης που προσέφερε μοναδικές εικόνες σπάνιας ομορφιάς. 
Οι δράσεις του Συλλόγου Ορειβασίας - Χιονοδρομίας - Αναρρίχησης Καλαβρύτων θα συνεχιστούν, πάντα κοντά στην φύση και με συνοδοιπόρους όσους την αγαπούν.
Απολαύστε μοναδικές εικόνες:

Τα Ύδατα της Στυγός 
Τα Ύδατα της Στυγός είναι οι πηγές του ποταμού Κράθη στον Χελμό των Καλαβρύτων σε υψόμετρο 2.100 μέτρα. Κατά την μυθολογία, η Στύγα ήταν Ωκεανίδα που είχε το παλάτι της στα Τάρταρα και την φυλάνε μέρα νύχτα δράκοι ακοίμητοι. Οι Αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν ότι τα νερά της Στύγας φρουρούσαν τον Αδη και τρομοκρατούσαν θεούς και θνητούς που ορκίζονταν ψέμματα. Η διαδρομή για τα νερά αυτά ξεκινάει από το χωριό Περιστέρα και είναι ανηφορική , και κατηφορική από το Χελμό. Πίστευαν ότι τα νερά της πηγής έβγαιναν από εκεί, από τα Τάρταρα και το παλάτι της Στύγας.
Στην Τιτανομαχία ήταν με το μέρος του Δία, όταν αυτός πολέμησε τον πατέρα του τον Κρόνο. Παιδιά της ήταν το Κράτος, η Βία, ο Ζήλος και η Νίκη. Στα ύδατα της Στύγας ορκίζονταν όλοι οι θεοί, ακόμη και ο Ήλιος: ήταν ο μεγαλύτερος όρκος που μπορούσε να κάνει ένας θεός και εκεί εξέτιαν την ποινή τους οι θεοί όταν ήταν τιμωρημένοι. Έλεγαν πως όποιο ον ζωντανό έπινε από το νερό της πέθαινε, και οποιοδήποτε μέταλλο το βουτούσαν στο νερά της έλιωνε.. Εκεί βούτηξε τον Αχιλλέα η μητέρα του Νηρηίδα Θέτιδα και έγινε άτρωτος, αλλά τον κρατούσε από την φτέρνα και έμεινε το μοναδικό τρωτό σημείο στο σώμα του. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.