Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Γ. Αγγελόπουλος: Στόχος η περαιτέρω αύξηση των τουριστικών ροών από τη Ρωσία

Η προσέλκυση όλο και περισσότερων τουριστών από τη Ρωσία στην Ελλάδα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εθνικής αλλά και περιφερειακής ο...

Η προσέλκυση όλο και περισσότερων τουριστών από τη Ρωσία στην Ελλάδα με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της εθνικής αλλά και περιφερειακής οικονομίας, βρέθηκε στο επίκεντρο του Ελληνορώσικου Τουριστικού Φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με την παρουσία και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του έτους Ελλάδα – Ρωσία 2016.
Στο Φόρουμ συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Γιώργος Αγγελόπουλος, ενώ χαιρέτισαν ο Υπουργός Ανάπτυξης, Οικονομίας και Τουρισμού Γιώργος Σταθάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, η αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τουρισμού της Ρωσίας Safonov Oleg.
Από τα σοβαρότερα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το εμπάργκο των προϊόντων και το άνοιγμα των εμπορικών αγορών, κάτι που συνδέεται άμεσα με τον τουρισμό, αλλά και η σύνδεση των αερογραμμών στην περιοχή μας με την Ρωσία, ενώ εκπροσωπώντας όλες τις Περιφέρειες ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός (προηγήθηκε συνάντηση με στελέχη των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας, Αττικής και Κρήτης), αναφέρθηκε στο τουριστικό προϊόν των Περιφερειών και τις παρουσίες τους ήδη σε τέσσερις εκθέσεις που ενίσχυσαν τις σχέσεις με τους tour operators και αύξησαν το ενδιαφέρον των ρώσων τουριστών για την περιοχή σχεδόν κατά 40% (σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρωσίας).
Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην εκδήλωση καθώς διεκδικεί αύξηση του ρώσικου τουρισμού ιδίως όσον αφορά τον προσκυνηματικό με τον Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα στην Πάτρα αλλά και τον πολιτιστικό με την Αρχαία Ολυμπία.
«Η Περιφέρειά μας έχει διαμορφώσει και υλοποιεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειάς μας. Η ρώσικη τουριστική αγορά είναι μία από τις κύριες αγορές - στόχους μας και για αυτό το λόγο αξιοποιούμε στρατηγικές συμμαχίες και τα σύγχρονα μέσα προβολής. Στόχος μας είναι να κάνουμε τη Δυτική Ελλάδα διακριτό και ανταγωνιστικό τουριστικό προορισμό» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Γ. Αγγελόπουλος.
Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από την πλευρά του Ρωσικού Υπουργείου Τουρισμού, υπάρχει ενδιαφέρον και δυνατότητα για αύξηση του εκπαιδευτικού τουρισμού και για επισκέψεις 14 εκατομμυρίων φοιτητών και 18 εκατομμυρίων μαθητών από τη Ρωσία στην Ελλάδα.
Η προοπτική αυτή αποτελεί τη βάση για την έναρξη συνεργασίας μεταξύ των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Αττικής ώστε συνδυάζοντας δύο κορυφαίους πολιτιστικούς προορισμούς την Αρχαία Ολυμπία και την Ακρόπολη, να μπορέσουμε να διαμορφώσουμε κοινές δράσεις σε μια ενιαία διαδρομή πάντα σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού.
Μείζον πρόβλημα, παράλληλα, το οποίο συζητήθηκε εκτεταμένα στο Φόρουμ είναι οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση βίζας για Ρώσους που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.