HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ 120 ΧΡΟΝΙΑ - Βίντεο με την ιστορική ατμήλατη μηχανή ΔΚ 8001

Μετά από πολλά χρόνια ακινησίας, η «ιστορική» ατμήλατη μηχανή ΔΚ 8001, που κάποτε έκανε το δρομολόγιο Διακοπτό - Ζαχλωρού- Καλάβρυτα σφυρίζε...

Μετά από πολλά χρόνια ακινησίας, η «ιστορική» ατμήλατη μηχανή ΔΚ 8001, που κάποτε έκανε το δρομολόγιο Διακοπτό - Ζαχλωρού- Καλάβρυτα σφυρίζει και πάλι για να χαρίσει νέες, αξέχαστες εμπειρίες στους λάτρεις της φύσης και του τρένου.
Η Ελληνική Εταιρεία Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (Ε.Ε.Σ.Σ.Τ.Υ), κατόπιν αιτήματος του ΟΣΕ, ανέλαβε τη μεταφορά της στο εργοστάσιο της εταιρείας στον Πειραιά, προκειμένου να την ανακατασκευάσει εξ ολοκλήρου και να την παραδώσει στον ΟΣΕ.  
Η μηχανή επέστρεψε στη βάση της και «σφυρίζει» ξανά στην ορεινή Αχαΐα, στο φαράγγι του Βουραϊκού.
Ο Οδοντωτός Σιδηρόδρομος, ο οποίος εφέτος γιορτάζει 120 χρόνια λειτουργίας, εγκαινιάστηκε επί κυβερνήσεως Χαριλάου Τρικούπη το 1896 και η ατμήλατη μηχανή ΔΚ 8001 αποτελεί ιστορικό κομμάτι του σιδηροδρομικού στόλου.
Δείτε τα βίντεο από την χθεσινή εκδήλωση παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων που έγινε στα πλαίσια των 120 χρόνων του Οδοντωτού.
Αξίζει να αναφέρουμε τους Μηχανοδηγούς, Βούλγαρη, Δημήτρη, και Σκαφίδα Δημήτρη,  που ήρθαν από Βόλο και τους  Τεχνικούς συντήρησης της Ατμομηχανής οι Ταγαρούλια Νικόλαο, Ρίζο Σπύρο και Μοσχοβάκη Λουκά.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.