Page Nav

HIDE
TRUE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG
{fbt_classic_header}

Breaking News

latest

Η τοποθέτηση Ανδρέα Ριζούλη για το μεταναστευτικό (video)

Στην επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών για το νομοσχέδιο της οργάνωσης υπηρεσίας ασύλου, αρχής προσφυγών Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοπ...

Στην επιτροπή του Υπουργείου Εσωτερικών για το νομοσχέδιο της οργάνωσης υπηρεσίας ασύλου, αρχής προσφυγών Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, σύσταση Γενικής Γραμματείας Υποδοχής, προσαρμογή της Ελληνικής νομοθεσίας προς τις διατάξεις της Οδηγίας 2013/32/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με τις κοινές διαδικασίες για τη χορήγηση και ανάκληση του καθεστώτος διεθνούς προστασίας, τοποθετήθηκε ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας κ. Ανδρέας Ριζούλης.
Στην τοποθέτηση του για την υπεράσπιση του νομοσχεδίου ο Ανδρέας Ριζούλης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο τακτοποιεί για πρώτη φορά τη διαδικασία προστασίας υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο ενώ αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τις έκτακτες ανάγκες της προσφυγικής κρίσης, εξασφαλίζοντας ένα αποτελεσματικό σύστημα εξέτασης αιτήσεων διεθνούς προστασίας για όσους το δικαιούνται.
Ανέφερε ακόμα ότι αν και η Ελλάδα είχε αντιμετωπίσει πολλές φορές στο παρελθόν προσφυγικές κρίσεις και προσφυγικές ροές παρόλαυτά δεν υπάρχουν ακόμα και σήμερα ούτε δομές φιλοξενίας ούτε κάποιος στρατηγικός σχεδιασμός για την αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος.
Ως παράδειγμα ανέφερε τον προσφυγικό καταυλισμό στην Πάτρα που λειτούργησε για 4 χρόνια με παντελή απουσία του κράτους και με την πλήρη αδυναμία του να διαχειριστεί ακόμα και 4.000 πρόσφυγες στις στοιχειώδες ανάγκες τους.
Έκλεισε την ομιλία του αναφερόμενος στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τονίζοντας ότι είναι μεγάλη τύχη για τη χώρα και όχι μόνο για τους πρόσφυγες ότι για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης δεν βρίσκεται στην κυβέρνηση. 
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.