Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 120 ΧΡΟΝΙΑ ΟΔΟΝΤΩΤΟΣ

Άνοιξη, η φύση αναγεννιέται και γιορτάζει, ευωδιάζοντας. Φέτος όμως γιορτάζει και ο Οδοντωτός. Στα 120 του χρόνια μας προσκαλεί στο...

Άνοιξη, η φύση αναγεννιέται και γιορτάζει, ευωδιάζοντας. Φέτος όμως γιορτάζει και ο Οδοντωτός. Στα 120 του χρόνια μας προσκαλεί στο σπίτι του, στο Φαράγγι του Βουραϊκού, για να γιορτάσουμε μαζί. Κι εμείς, προς τιμήν του, δημιουργούμε έναν νέο θεσμό, ύμνο στον Οδοντωτό και στο φυσικό του περιβάλλον. Οι φορείς της Αιγιάλειας και των Καλαβρύτων, ενωμένοι κάτω από μια κοινή αγάπη, δημιούργησαν μια κοινή πρόταση και έτυχαν της άμεσης και καταλυτικής υποστήριξης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όλων των υπόλοιπων συνδιοργανωτών και υποστηρικτών του εγχειρήματος. Αναδεικνύουμε έτσι όλοι μαζί τη μοναδικότητα και την αξία τού Οδοντωτού ως μέσο συγκοινωνίας, ως τουριστικό κεφάλαιο αλλά και ως στοιχείο πολιτισμού, μαζί με την αρμονική ενσωμάτωσή του στο εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον, προβάλλοντας παράλληλα τις ιδιαίτερες ιδιότητες του φαραγγιού.
Κυρίως όμως απολαμβάνουμε την ψυχική ηρεμία, γαλήνη και ανανέωση που προσφέρει η εμπειρία με τον Οδοντωτό στο φαράγγι του Βουραϊκού, στο μαγευτικό ανοιξιάτικο ταξίδι μας στον τόπο και τον χρόνο.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
Ανάδειξη και προβολή
Σάββατο 7 Μαΐου
19:00 | Σταθμός Οδοντωτού, Καλάβρυτα
Έναρξη εκδηλώσεων «Εν Συρμώ». Χαιρετισμοί των Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ.κ. Παναγιώτη Θεοχάρη και Φίλιππου Τσαλίδη, των δημάρχων Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Γιώργου Λαζουρά και Θανάση Παναγόπουλου και της Προέδρου της ΔΗΚΕΠΑ κας Μαρίας Τσουκαλά. Κήρυξη έναρξης από τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη και την Αναπληρώτρια Υπουργό Τουρισμού κα. Έλενα Κουντουρά.
19:00 | Σταθμός Οδοντωτού, Καλάβρυτα
«Επανεκκίνηση!» Λειτουργία και κίνηση της μουσειακής ατμήλατης μηχανής ΔΚ 8.001.
Έκθεση φωτογραφίας και μουσικό κέρασμα.
Κυριακή 8 Μαΐου
11:00 | Σταθμός Οδοντωτού, Καλάβρυτα
«Η Πολιτεία ταξιδεύει με τον Οδοντωτό». Αναχώρηση συρμού με τιμητική εκπροσώπηση της πολιτικής ηγεσίας από τον Υπουργό κ. Χρήστο Σπίρτζη και την Αναπληρώτρια Υπουργό κα Έλενα Κουντουρά. Υποδοχή στο Διακοπτό.
Τετάρτη 18 Μαΐου [Διεθνής Ημέρα Μουσείων]
«Δημοσιογράφοι Εν Συρμώ». Ημερήσιο δημοσιογραφικό οδοιπορικό με τον Οδοντωτό, από το Διακοπτό στα Καλάβρυτα. Αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στη μουσειακή μηχανή, στον σταθμό Διακοπτού.
Μουσική και τραγούδι
Σάββατο 14 Μαΐου
21:00 | Σταθμός Οδοντωτού, Διακοπτό
«Τραγούδια των τραίνων». Το συγκρότημα Passepartout με μια συλλογή τραγουδιών για τα τραίνα, από το χθες και το σήμερα.
Σάββατο 21 Μαΐου
12:00 | Σταθμός Οδοντωτού, Καλάβρυτα
Φιλαρμονική Νέων του Δήμου Καλαβρύτων. Μουσική εκδήλωση – συναυλία.
Σάββατο 28 Μαΐου
21:00 | Σταθμός Οδοντωτού, Καλάβρυτα
«Τραγουδάμε για τον Οδοντωτό». Χαρούμενη μουσική εκδήλωση-συναυλία.
Κυριακή 29 Μαΐου
12:00 | Σταθμός Οδοντωτού, Διακοπτό
Φιλαρμονική Αιγίου «Ευτέρπη». Μουσική εκδήλωση – συναυλία.

Γαστρονομία
Σάββατο 21 Μαΐου
11:00-13:00 | Σταθμός Οδοντωτού, Καλάβρυτα
«Γεύσεις του Οδοντωτού». Εκδήλωση για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, σε συνεργασία με την «Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.»
Κυριακή 29 Μαΐου
11:30-13:30 | Σταθμός Οδοντωτού, Διακοπτό
«Γεύσεις του Οδοντωτού». Εκδήλωση για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και της γαστρονομίας, σε συνεργασία με την «Αχαΐα Αναπτυξιακή Α.Ε.»
Δράσεις στη φύση
Κυριακή 8 Μαΐου
07:00 | Σταθμός Οδοντωτού, Καλάβρυτα
36ο Πανελλήνιο πέρασμα στο φαράγγι του Βουραϊκού. Έναρξη της κατάβασης του φαραγγιού. Υποδοχή και εκδηλώσεις στους σταθμούς Τρικλιά, Νιάματα και Διακοπτό. Τις εκδηλώσεις για το 36ο Πέρασμα στο φαράγγι διοργανώνει ο «Σύλλογος Ορειβασίας- Χιονοδρομίας- Αναρρίχησης- Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων», σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, την υποστήριξη της ΔΗΚΕΠΑ και άλλων φορέων.
Δευτέρα 6 Ιουνίου
10:00 | Καλάβρυτα
«Δράσεις με μαθητές και εκπαιδευτικούς για τον Οδοντωτό και το Εθνικό πάρκο». Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις για το Περιβάλλον, το Εθνικό Πάρκο και το Γεωπάρκο Χελμού-Βουραϊκού και τον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο. Διοργανώνει το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπσης Κλειτορίας-Ακράτας.
Ενημερωτικές εκδηλώσεις
Σάββατο 7 Μαΐου
«Τα 120 χρόνια του Οδοντωτού Σιδηρόδρομου και η σημασία του για την περιοχή μας». Ομιλίες και παρουσιάσεις, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για το 36ο Πέρασμα στο φαράγγι.
Σάββατο 14 Μαΐου
19:30 | Σταθμός Οδοντωτού, Διακοπτό
«Ο Οδοντωτός Διακοπτού-Καλαβρύτων ως μέσο της Τοπικής Ανάπτυξης, του Τουρισμού και του Πολιτισμού». Εκδήλωση και συζήτηση.
Τετάρτη 18 Μαΐου [Διεθνής Ημέρα Μουσείων]
20:00-22:00 | Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος
«Διαδράσεις μνήμης: Οδοντωτός σιδηρόδρομος και Καλάβρυτα». 120 χρόνια παράλληλης ιστορίας: Κατοχή- αντίσταση- ολοκαύτωμα- απελευθέρωση.
Κυριακή 22 Μαΐου [Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας]
11:00 | Πνευματικό Κέντρο, Διακοπτό
«Οδοντωτός Σιδηρόδρομος – Φορέας Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού, γραμμές παράλληλες». Εκδήλωση – ημερίδα από τον Φορέα Διαχείρισης Χελμού-Βουραϊκού.
Σάββατο 28 Μαΐου
19:00 | Σταθμός Οδοντωτού, Καλάβρυτα
«Οδοντωτός και Καλάβρυτα – 120 χρόνια ΜΑΖΙ με τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό και την ανάπτυξη». Εκδήλωση- συζήτηση για τα 120 χρόνια του Οδοντωτού.
Κυριακή 29 Μαΐου
10:30 | Πνευματικό Κέντρο, Διακοπτό
«Ο Μουντζούρης στη Μηχανή του Χρόνου, Οδοντωτός Διακοπτού-Καλαβρύτων, 1896-2016». Παρουσίαση του βιβλίου που ετοίμασαν οι μαθητές του ΓΕΛ Διακοπτού, σε συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.
Κυριακή 5 Ιουνίου [Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος]
Ώρες δρομολογίων Οδοντωτού
«Εκπαίδευση Εν Συρμώ». Εκπαιδευτικές και ενημερωτικές δράσεις για τους επιβάτες των δρομολογίων του Οδοντωτού, από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπσης Κλειτορίας-Ακράτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.