Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Patras IQ: Όλα όσα έγιναν στην τελετή των εγκαινίων της μεγάλης έκθεσης

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που διοργανώνονται στη Δυτική Ελλάδα με πανελλήνια εμβέλεια και αναφορά, η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσί...

Ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που διοργανώνονται στη Δυτική Ελλάδα με πανελλήνια εμβέλεια και αναφορά, η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας PATRAS IQ, ανοίγει σήμερα τις πύλες της και θα διαρκέσει έως την Κυριακή.
Η έκθεση έχει τεθεί υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ αυτών και του Πανεπιστημίου Πατρών, του Επιμελητηρίου Αχαΐας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Δυτικής Ελλάδας.
Διοργανώνεται από 15 έως 17 Απριλίου 2016, για τρίτη φορά στην Πάτρα, στο αθλητικό κέντρο «Δημήτρης Τόφαλος».
Η έκθεση στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα και θα περιλαμβάνει: 
Προϊόντα καινοτόμων ιδεών
Καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με προϊόντα που προέκυψαν από την συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς
Πρόγραμμα εκδηλώσεων σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας
Ερευνητικές ομάδες θα παρουσιάσουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν επενδυτικά. Αντίστοιχα προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο παραγωγικός τομέας μπορούν να συζητηθούν με ερευνητές και να διερευνηθούν πιθανές λύσεις.
Παράλληλα με τα παραπάνω θα συμμετέχουν αναγνωρισμένοι ομιλητές και φορείς, σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και επιχειρηματικότητας με στόχο να συμβάλουν στην αποτελεσματική αξιοποίηση της καινοτομίας.
Η αναπληρώτρια Υπουργός παιδείας και Βουλευτής Αχαΐας, κ. Σια Αναγνωστοπούλου,  η οποία τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είναι ευτυχία να βρισκόμαστε εδώ, με τόσο κόσμο».
Συνέχισε λέγοντας ότι αυτή την περίοδο τα καλά πράγματα είναι ελάχιστα και ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενη που ένα από αυτά εγκαινιάζεται σήμερα στην Πάτρα. Μάλιστα αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, αν και ήθελε, δεν κατάφερε λόγω των εξελίξεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα να βρεθεί στην Αχαϊκή πρωτεύουσα
«Στόχος είναι να προσαρμοστεί η αγορά σε αυτά που παράγουν τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα και όχι το αντίστροφο. Η 3η έκθεση Patras Iq είναι μια ευτυχής συγκυρία και στόχος μας είναι η Πάτρα τα επόμενα χρόνια να βρίσκεται στο επίκεντρο των καινοτομιών».
Η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Βενετσάνα Κυριαζοπούλου τόνισε ότι το επιστημονικό δυναμικό του Πανεπιστημίου πρέπει να «ενωθεί» με την Πάτρα.
«Κ. Πελετίδη πρέπει να μας υιοθετήσετε» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ συνέχισε λέγοντας ότι η καινοτομία πρέπει να ενωθεί με την παραγωγικότητα . Ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «Το μέλλον θα μας δικαιώσει . Το μόνο που χρειάζεται είναι συνέργιες και καλή διάθεση».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνας Μαρλαφέκας σημείωσε ότι οι συνέργιες παραγωγής και έρευνας είναι μονόδρομος.
«Το Patras Iq είναι ένα όμορφο αλλά και δύσκολο ταξίδι που θα αποτελέσει το όχημα έτσι ώστε η έρευνα να συνδυαστεί με το επιχειρείν, με τελικό αποδέκτη την κοινωνία.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας
Πελετίδης τόνισε ότι η σημερινή προσπάθεια εκφράζει την επιθυμία για πρόοδο «Δεν πρέπει να μένουμε στο παρελθόν» ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόκισε και ότι «είναι κρίμα να μην πιάνει τόπο η προσπάθεια των επιστημόνων. Πρέπει να βάλουμε μυαλό και ψυχή έτσι ώστε να έρθει η πρόοδος . Για να οργανωθεί η κοινωνία πρέπει να αποτινάξουμε τα βαρίδια από πάνω μας».
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού ανοιχτού Πανεπιστημίου κος Καρδάσης ανέφερε ότι χωρίς την κοινωνία στον πυρήνα δεν υπάρχει καμία δράση. Ενώ τόνισε ότι το ελληνικό Ανοιχτό πανεπιστήμιο δεν θα απομονωθεί,

Τέλος, ο πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας κος Τριανταφύλλου ανέφερε ότι το PATRAS IQ σημαίνει γι΄ αυτόν και αναζήτηση των προβλημάτων των επιχειρήσεων που πρέπει να γίνουν μέρος της έρευνας σε προπτυχιακό επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.