HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Οι Εκπαιδευτικοί της Αχαΐας στο εργοτάξιο της "Ολυμπίας Οδού" (φωτο)

Ημερίδα με θέμα: «Προστασία περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της κατασκευής της “ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ” και επίσκεψη σε πεδία κατασκευή...

Ημερίδα με θέμα: «Προστασία περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της κατασκευής της “ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ” και επίσκεψη σε πεδία κατασκευής του έργου (1 & 2 Απριλίου 2016)
Τα Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στα πλαίσια υλοποίησης συνεργασιών με φορείς που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και η δραστηριότητά τους σχετίζεται με την προστασία –ανάδειξη –αειφορική διαχείριση του περιβάλλοντος, συνδιοργάνωσαν με την «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ» δυο αλληλένδετες εκπαιδευτικές δράσεις:
•Ενημερωτική ημερίδα την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 Απριλίου στο Ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα
•Εκπαιδευτική επίσκεψη σε πεδία κατασκευής του έργου «στο δρόμο & εκτός δρόμου» (on και  off road) το ΣΑΒΒΑΤΟ 2 Απριλίου 2016. 
Μέσα από αυτές τις δράσεις δόθηκε στους εκπαιδευτικούς :
• η ευκαιρία να προσεγγίσουν και να γνωρίσουν τον οδικό άξονα ως προς το φυσικό περιβάλλον και την διαμόρφωση του τοπίου, την ιδιαιτερότητα της κατασκευής, τα τεχνικά επιτεύγματα και την σημασία της λειτουργίας του για την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη των γύρω περιοχών.
•η δυνατότητα να παρατηρήσουν το έργο κατά τη διάρκεια της εξέλιξής του και να ενημερωθούν για τους τρόπους επίλυσης των περιβαλλοντικών επιπτώσεών του.
Την ημερίδα παρακολούθησαν: Στελέχη της Εκπαίδευσης και Εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι υλοποιούν προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.       

Ευχαριστούμε θερμά τους οργανωτές της «ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΟΔΟΥ» που κατά την διάρκεια της επίσκεψης διατέθηκαν δωρεάν μέσα μεταφοράς για τα επιλεγμένα σημεία ξενάγησης καθώς και για την άψογη φιλοξενία και τα "κεράσματά" τους. 
Ανδριάνα Ψήνια 
Κοινωνική Λειτουργός - Εκπαιδευτικός                                                     
Εκπαιδευτικοι τους ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Πάτρας μαζί με την υπεύθυνη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Αχαΐας κα Παπαϊωάννου Ι.
Οι Υπεύθυνες Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Αχαΐας κα Σοκοβελη και κα Παπαϊωάννου
Ο κος Γιώργος Καζαντζοπουλος, Διευθυντής Περιβάλλοντος της "Ολυμπία οδούς ΑΕ"

                              

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.