HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Με Καλαβρυτινές παρουσίες οι πρώτοι Πανελλήνιοι Αγώνες Ταεκβοντό μαθητών και μαθητριών

ρεπορτάζ: Ανδρέας Ζέρβας Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι Αγώνες Ταεκβοντό μαθητών και μαθητριών Γενικών Λυ...

ρεπορτάζ: Ανδρέας Ζέρβας
Με πολύ μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι πρώτοι Πανελλήνιοι Αγώνες Ταεκβοντό μαθητών και μαθητριών Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ στο κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων.Το Λύκειο Καλαβρύτων εκπροσώπησαν οι αθλητές : Έλενα Μιχαλοπούλου Γ΄Λυκείου, Σπύρος Δούκας Β΄Λυκείου και Γιάννης Λεχουρίτης Β΄Λυκείου. Προπονητής τους ήταν ο κ. Σπύρος Ραμαντάνης από τον αθλητικό σύλλογο ΑΣΤΡΑΠΗΣ ΠΑΤΡΩΝ .
Η είσοδος του αθλήματος στα σχολεία προκάλεσε πολύ μεγάλη ικανοποίηση στη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας αλλά και στους αθλητές και προπονητές του καθώς και σε φιλάθλους και γονείς που κατέκλυσαν ασφυκτικά τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου.
Συνολικά πήρα μέρος 530 αθλητές και αθλήτριες, αριθμός τεράστιος που καταδεικνύει περίτρανα τη δυναμική του αθλήματος στον τομέα της ανάπτυξης του στην ελληνική κοινωνία.
Οι αγώνες ξεκίνησαν στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκαν δεκαπέντε λεπτά πριν από χθες τα μεσάνυχτα ως αποτέλεσμα της τρομερής αριθμητικά συμμετοχής και του συναγωνισμού στις διάφορες κατηγορίες σωματικού βάρους.
Η προσπάθεια της ΕΛΟΤ για τη καθιέρωση σχολικού πρωταθλήματος από το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με την ομοσπονδία όχι μόνον έγινε εφικτή φέτος αλλά και απόλυτα δικαιολογημένη με βάση τους αριθμούς, τα αποτελέσματα, τον συναγωνισμό και τη παρακαταθήκη για ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή στο άμεσο μέλλον, σε ετήσια πάντα βάση.
Δικαίωμα συμμετοχής είχαν μαθητές και αθλήτριες που έχουν γεννηθεί τα έτη 1998, 1999, 2000 και 2001 και διέθεταν βιβλιάριο αθλητικής ιδιότητας αθλητή της ΕΛΟΤ.
Απαραίτητη προϋπόθεση η κατοχή τουλάχιστον κόκκινης ζώνης και ταυτόχρονα ο αριθμός των απουσιών στα σχολεία των μετεχόντων να μη ξεπερνά τις 114 για τα ημερήσια Γενικά Λύκεια, τις 164 για τα ΕΠΑΛ και τις 130 για τα εσπερινά Λύκεια.
Τόσον το Υπουργείο Παιδείας όσο και η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό επιθυμούν και βέβαια συνδυάζουν τη μάθηση με τα αγωνιστικά αποτελέσματα και θα συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. 

για το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS
Ανδρέας Ζέρβας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.