HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Εξαιρετική εκδήλωση για τον Αρίσταρχο στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας

Μια εξαιρετική βραδιά απόλαυσαν χθες το βράδυ όσοι προσήλθαν στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας προκειμένου να παρακολουθήσουν την επιστημονικ...

Μια εξαιρετική βραδιά απόλαυσαν χθες το βράδυ όσοι προσήλθαν στο Αρχοντικό της Παλαιολογίνας προκειμένου να παρακολουθήσουν την επιστημονική εκδήλωση που οργάνωσε η Ένωση Ελλήνων Φυσικών για το τηλεσκόπιο ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ στο Χελμό.
Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο βοηθός Δημάρχου κ. Νικόλαος Μαγκαφάς, ο οποίος αναφέρθηκε στη διαχρονική γοητεία που ασκεί το ουράνιο στερέωμα σε όλους τους ανθρώπους. Επίσης την εκδήλωση χαιρέτισε και ο πρώην Δήμαρχος και Βουλευτής κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ο οποίος  μετέφερε στο κοινό τα γεγονότα που έλαβαν χώρα κατά την περίοδο της εγκατάστασης του τηλεσκοπίου στο Χελμό, όταν ο ίδιος ήταν Δήμαρχος Καλαβρύτων.
Ακολούθησαν οι εισηγήσεις των τριών διακεκριμένων ομιλητών οι οποίοι καθήλωσαν τους παρευρισκόμενους.  Ο καθηγητής Αστροφυσικής κ. Ευστράτιος Θεοδοσίου αναφέρθηκε στο μεγάλο Έλληνα αστρονόμο Αρίσταρχο το Σάμιο, που υπήρξε ο πρώτος ηκλιοκεντριστής.  Ο κ. Παναγιώτης Νιάρχος, Καθηγητής Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ, αναφέρθηκε σε αστρονομικές παρατηρήσεις από τη Γη και το Διάστημα, ενώ ο κ. Παναγιώτης Χάντζιος, κύριος Ερευνητής ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ και από τους πρωτεργάτες της εγκατάστασης του τηλεσκοπίου ΑΡΙΣΤΑΡΧΟΣ στο Χελμό, αναφέρθηκε στο ιστορικό της εγκατάστασης του τηλεσκοπίου παρουσιάζοντας και πλούσιο φωτογραφικό υλικό, και έδειξε αρκετές εικόνες του Σύμπαντος, όπως αυτές έχουν καταγραφεί από το τηλεσκόπιο.
Ήταν μια πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά και μια από τις τρεις εκδηλώσεις που διοργάνωσε στην πόλη μας η Ένωση Ελλήνων Φυσικών. Μια εξαιρετική εκδήλωση  που απάντησε σε πολλά ερωτήματά μας και ευτυχώς γέννησε και πολλά άλλα. Και είναι αλήθεια ότι όσο απορούμε και ρωτάμε, τόσο δικαιώνουμε και την ανθρώπινη υπόστασή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.