Page Nav

HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Εως τέλος Ιουνίου η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Επαρκή χρονικά περιθώρια θα έχουν οι φορολογούμενοι για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν εγκαίρως τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδή...

Επαρκή χρονικά περιθώρια θα έχουν οι φορολογούμενοι για να συμπληρώσουν και να υποβάλουν εγκαίρως τις φετινές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης σε εκπροσώπους λογιστών από την Περιφέρεια Κρήτης από αυτή την εβδομάδα θα αρχίσει να λειτουργεί η ηλεκτρονική εφαρμογή του συστήματος Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων και οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις μήνες για να αποστείλουν τις δηλώσεις τους.
Οι δηλώσεις του κ. Αλεξιάδη, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, «μεταφράζονται» πως η περοθεσμία υποβολής η οποία λήγει στις 30 Απριλίου θα παραταθεί για τουλάχιστον μέχρι τις 30 Ιουνίου ίσως και μέχρι τις αρχές Ιουλίου.

Αποπληρωμή
Στο χρονοδιάγραμμα της αποπληρωμής των φόρων εξακολουθεί να υπάρχει μια σημαντική νομοθετική εκκρεμότητα που θα αναγράφουν τα χρεωστικά εκκαθαριστικά.
Συγκεκριμένα έχει συμφωνηθεί μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και των δανειστών να δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης των φόρων που θα αναγράφονται στα εκκαθαριστικά έως τις 31/12/2016 δηλαδή σε 6-8 μηνιαίες μηνιαίες δόσεις.
Η σχετική ρύθμιση δεν έχει ακόμη κατατεθεί στη Βουλή.
Σύμφωνα με τον κ. Αλεξιάδη για όσο χρονικό διάστημα δεν έχει ψηφιστεί η διάταξη η οποία θα προβλέπει αυτή την εναλλακτική δυνατότητα αποπληρωμής η εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή δηλώσεων μπορεί να λειτουργεί κανονικά και να δέχεται δηλώσεις χωρίς να εξάγει οριστικά αποτελέσματα εκκαθάρισης με αριθμό δόσεων...

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.