HIDE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

HIDE_BLOG

Breaking News

latest

Τα σενάρια που εξετάζει η Κυβέρνηση για τα ανείσπρακτα ενοίκια

Ανάμεσα σε τρείς λύσεις βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το πώς οι ιδιοκτήτες ενοικιασμένων ακινήτων δεν θα φορολογηθούν γι...

Ανάμεσα σε τρείς λύσεις βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με το πώς οι ιδιοκτήτες ενοικιασμένων ακινήτων δεν θα φορολογηθούν για τα μισθώματα που δεν εισέπραξαν το 2015 καθώς με την αποχή διαρκείας των δικηγόρων δεν μπορούν να ασκήσουν τα όσα τα ένδικα μέσα που προβλέπει ο νόμος για να εξαιρεθούν της φοροόγησης.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης απαντώντας στην Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαράς Κεφαλίδου ανέφερε πως «το υπουργείο Οικονομικών σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αδικήσει, ούτε να υπερφορολογήσει κανένας και επιδίωξή του είναι να αφαιρούμε και όχι να προσθέσουμε προβλήματα.
Όταν νομοθετήσαμε προβλέψαμε για τα ανείσπρακτα μισθώματα ότι για να μην φορολογηθούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων για αυτά τα ποσά θα πρέπει να έχουν κινήσει κάποιες νομικές διαδικασίες (έκδοση εντάλματος πληρωμής, αγωγή ή έξωση από το μίσθιο).
Φυσικά δεν μπορούσαμε να προβλέψουμε την παρατεταμένη αποχή των δικηγόρων. Έχω ήδη κάνει συνάντηση με τους δικηγορικούς συλλόγους. Εάν, όμως συνεχιστεί η αποχή τους, εμείς επεξεργαζόμαστε τρείς λύσεις. Η μία είναι να δοθεί άδεια από τους δικηγορικούς συλλόγους της χώρας στους δικηγόρους, οργανωμένα και στενά μόνο για αυτές τις περιπτώσεις να προβούν στα όσα προβλέπονται στο νόμο.
Η άλλη πρόταση, είναι να παρατείνουμε την προθεσμία στις καταθέσεις φορολογικών δηλώσεων σε όσους έχουν ανείσπρακτα ενοίκια μέχρι να υπάρξουν οι συνθήκες για την νομική άσκηση των προβλεοπόμενων και η τρίτη εκδοχή είναι να δεχθούμε τις φορολογικές δηλώσεις όλων, με την επιφύλαξη και καταθέσουν τα σχετικά παραστατικά όταν λήξη η αποχή των δικηγόρων.
Η βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Χαρά Κεφαλίδου, πρότεινε μια τέταρτη πρόταση από την πλευρά της. Για εφέτος να αρκεί για να απαλλαγούν της φορολόγησης των ανείσπρακτων μισθωμάτων οι ιδιοκτήτες τους, μόνο ένα αντίγραφο μια εξώδικης πρόσκλησης, που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να προηγηθεί της κατάθεσης οποιουδήποτε εντάλματος πληρωμής ή αποβολής από το μίσθωμα, και για την οποία δεν χρειάζεται η συμμετοχή δικηγόρου.
Πρόταση της βουλευτού, που ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης έδειξε να την ακούει με ενδιαφέρον λέγοντάς πως «θα την εξετάσουμε και εάν την υιοθετήσουμε να είστε σίγουρη ότι θα πούμε ότι ήταν μια πρόταση βουλευτού της αντιπολίτευσης».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Ακολουθήστε το kalavrytanews.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ακολουθήστε το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS σε Instagram, Facebook και Twitter.